Pete Sampras en Yannick Noah kleuren deelnemersveld Optima Open in Knokke-Heist

Redactie KW

Het Optima Open maakt deel uit van de ATP Champions Tour, een serie van internationale toernooien voor de ‘living legends’ van het tennis die het profcircuit hebben verlaten en 30 jaar of ouder zijn.

Vorig jaar won Xavier Malisse de vijfde editie van het toernooi op de Royal Zoute Tennis Club van Knokke-Heist.

Voor Sampras, veertienvoudig grandslamwinnaar, wordt het zijn eerste optreden in Knokke-Heist. “Ik hoor van veel andere tennissers dat het Optima Open een geweldig toernooi is om te spelen. Daarom heb ik besloten om er deze zomer zelf een kijkje te gaan nemen. Knokke-Heist ziet er alvast veelbelovend uit. Hopelijk heb ik tijdens mijn bezoek tijd om eens naar het strand te gaan”, zegt de 43-jarige Sampras in een persbericht.

Naast de Champions Tour single matches organiseert Optima Open, los van de rankings, ook elke speeldag een ‘Special Guest Double Match’ met nationale en internationale tennislegendes. “Dit jaar komt de flamboyante Yannick Noah terug de show stelen”, meldt de organisatie. Entertainen zit Noah in het bloed want naast een tenniscarrière van meer dan 20 jaar is de Fransman ook een rasechte muzikant. “Ik kom graag naar België. Ik ben er natuurlijk al veel voor mijn muziek maar het is super om daar nog eens een toernooi te spelen. Het Optima Open is een van de beste toernooien van de Tour en ik kijk ernaar uit om me terug te amuseren in Knokke-Heist.”

(BELGA)

>> Het toernooi vindt plaats op 14, 15 en 16 augustus. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.optimaopen.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier