Pedro Dujardin wint Dwars door Beveren, Krista Noyez beste dame

We zien het podium van de korte afstand met v.l.n.r. : Lander Deman, winnaar Mathias Hoornaert en Steven Mommerency. © Foto SM
Redactie KW

Zaterdag werd in Beveren-Roeselare de eerste editie van Dwars door Beveren, een organisatie van de brandweer van Roeselare, georganiseerd.

De wedstrijd ging om 15 uur van start met de korte afstand over 3,4 km. Na één ronde ging de overwinning naar Mathias Hoornaert uit Rumbeke in een tijd van 11’05. Daarmee haalde hij het met voorsprong op Lander Deman uit Roeselare (11’46) en Steven Mommerency uit Houthulst (11’56). Bij de dames haalde Michèle De Marez uit Beveren het voor eigen volk in een tijd van 12’48. De overige podiumplaatsen waren voor de Roeselaarse Claire Gouwy (14’54) en de Gitse Celestine Leenknegt (15’22).

Om 16 uur werd dan het startschot gegeven voor de wedstrijd over 10,2 km. Er werd meteen een kopgroep van vijf lopers gevormd : Maxim Kerremans, Thijs Vander Meiren, Pedro Dujardin, Didier Meyfroot en Joachim Van Haecht. De drie laatstgenoemden bleven het langst samen tot Pedro in de slotronde nog eens aan de boom ging schudden. De atleet uit Ooigem haalde het uiteindelijk in een tijd van 35’35, voor Didier Meyfroot uit Moorslede (35’40) en Joachim Van Haecht uit Roeselare (35’51). Bij de dames liep Krista Noyez uit Oostnieuwkerke onbedreigd naar de zege. Ze haalde het in een tijd van 45’41 voor Elke Vynckier uit Harelbeke (47’41) en Sharon Lepoudre uit Roeselare (48’28).

De organisatie was alvast heel tevreden met de opkomst voor deze ‘eerste’ editie van Dwars door Beveren. Er passeerden iets meer dan 600 deelnemers aan de inschrijvingstafel. De opbrengst gaat naar Pinocchio, een nationale vzw ten voordele van kinderen met brandwonden. (SM)

Lees hierover meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 10 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier