Pedro Dujardin en Lien Duthoit zegevieren in Hulste

Het podium van de 5.3 km bij de heren. © ELD
Redactie KW

275 sportievelingen zakten af naar Hulste om er deel te nemen aan de tiende Oud Gemeentehuisloop, de vierde manche van het Harelbeeks Joggingcriterium. Pedro Dujardin bij de heren en Lien Duthoit bij de dames waren de winnaars op de lange afstand. Steven Callens en Isabel Vermeulen waren primus op de 5,3 kilometer.

Op de 10,6 kilometer ontstond al vlug een groepje met Pedro Dujardin, Bart Verbeke en Emile Vervaecke. Tot in de laatste van vier ronden bleef het drietal elkaar het vuur aan de schenen leggen. Uiteindelijk bleek Wielsbekenaar Pedro Dujardin de snelste in 36’04. Bart Verbeke legde beslag op de tweede plaats op 9 seconden. Emile Vervaecke vervolledigde het podium op 22 seconden van de winnaar.

Bij de dames was het Lien Duthoit die aan het langste eind trok. De atlete van Meulebeke finishte in 43’26, meteen haar vierde overwinning op een rij in het criterium. Isabelle Braekeveld werd tweede op 17 seconden en Sylvie Christiaens derde in 44’05.

Ook op de 5,3 kilometer was er spanning troef. KKS atleten Steven Callens en Benjamin Demarcke streden samen met Lohran Baillievier van VACBL voor de zege. Heulenaar Callens haalde het uiteindelijk in 17’34, meteen zijn eerste zege van het seizoen. Demarcke werd tweede op 11 seconden. Lohran Baillievier werd knap derde in 18’22.

Bij de dames was het Isabel Vermeulen uit Bellegem die aan het langste eind trok. Ze legde de afstand af in 21’15. Merel Angillis werd tweede in 22’34 en Tracy Vullers derde in 22’42.

De jeugdloop over 2,6 kilometer werd gewonnen door Miro Verledens uit Hulste. Gauthier Verschuere werd tweede en Dustin Debouver mocht als derde mee het podium op. Bij de meisjes was het Alana Polfliet uit Lendelede die niemand voor zich duldde. Maud Angillis werd kort daarop tweede voor Lore Verhulst.

De vijfde wedstrijd van het Harelbeeks Joggingcriterium, de 10de Kapelle Run in Hulste, gaat door op 22 juni.

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier