Paralympiër Kirsten De Laender haakt af voor boccia-competitie

Redactie KW

Tijdens het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 februari waren er de Vlaamse kampioenschappen boccia individueel in Hemiksem.

Topspeelster van Somival Waregem, die brons behaalde op de Paralympics in London, stopt (voorlopig?) met de boccia competitie. Alle ogen zijn nu natuurlijk gericht op de drie andere paralympische spelers Nico Verstrraete, Dimitri Vansteenkiste en Pieter Verlinden. Pieter maakte samen met Kirsten deel uit van het Belgische team op de Paralympiscs en behaalde ook brons in Londen. Nico geraakte niet door de poules en werd uiteindelijk elfde. De kleine finale werd gespeeld tussen twee Somivallers Dimitri Vansteenkiste en Pieter Verlinden. Dimitri werd derde en Pieter vierde. De grote finale werd gewonnen door Pieter Celissen (Wapper/Antwerpen), tweede werd Kevin De Bruycker (Gidos/Gits).

Hopelijk is dit afscheid van Kirsten aan de competitie niet definitief. De kans is in ieder geval zeer groot dat zij op het BK pair, dat doorgaat in Waregem op 30 en 31 mei, samen met Pieter Verlinden in het strijdperk treedt.

(YVW).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier