Paralympiër Florian Van Acker verovert goud op EK tafeltennis

Florian Van Acker en Laurens De Vos zijn Europees kampioen paratafeltennis in Denemarken. © Twitter/Parantee
Redactie KW

De paralympiërs Florian Van Acker en Laurens Devos hebben woensdag in het Deense Vejle allebei goud veroverd op de Europese kampioenschappen tafeltennis.

Daarmee verzekerden ze zich meteen van een ticket voor de Paralympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

De 18-jarige Van Acker uit Langemark, nummer drie van de wereld en vorig jaar al goed voor brons op het WK, nam in de finale van de klasse 11 (verstandelijke handicap) met 3-0 de maat van de Fransman Lucas Créange (ITTF-9). In de klasse 9 (lichte hemiplegie) toonde Devos (ITTF-8), 15 jaar nog maar, zich met 3-1 te sterk voor de Russische nummer vier van de wereld, Yuri Nozdrunov.

“En nu werken voor Rio”

Het Europees kampioenschap was voor Florian Van Acker het grootste doel van het jaar. Als een van de topfavorieten moest hij wel omgaan met de druk. “Dat was niet makkelijk, maar ik ben toch kalm kunnen blijven tijdens het tornooi”, zegt hij. “Deze titel is een beloning voor al het harde werk van de laatste tijd. Ik ben ook tevreden dat ik van spelers (Perreire-Léal en Cuesta red.) heb gewonnen, waar ik in het verleden van verloren heb. De punten voor de ranking zijn mooi meegenomen. Mijn volgende belangrijke tornooi is de Belgium Open in Sint-Niklaas. De planning voor Rio moet nog opgesteld worden. Natuurlijk wil ik schitteren op de Spelen, maar ik moet met mijn beide voeten op de grond blijven en hard werken.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier