Pannenaar Arne Devliegher wint Kallemoeie Triatlon in Beernem

Redactie KW

Arne Devliegher is een nieuwe naam op de erelijst van de kwarttriatlon in en rond de Bloemendalewijk in Beernem. Voor de zesde editie waren circa 500 deelnemers ingeschreven. Hiermee werd de veiligheidslimiet bereikt en kon er niemand meer bij. Er werd in verschillende waves gestart en met een temperatuur van om en bij de 28 graden was het voor de vele deelnemers puffen en zweten.

Bart Vantorre (Triatlon Brugge Team) kwam als eerste uit het water, gevolgd door Niels Vandenbroele en Jasper Sabbe. Bij aanvang van het lopen had een groepje van zes zich afgescheiden van de rest. Arne Devliegher nam meteen het voortouw met in zijn zog Sanne Swolfs, Whytic Priem, Michael Dewilde, Geert Janssens en Sam Govaert. Opvallend was dat Louis Naeyaert als een van de favorieten niet aan de fietsproef begon. Een loopronde later stapte ook Swolfs om een zelfde reden naar de kant. “Ik fietste twee ronden alleen op kop en dan kwamen ze dichter, als een trein met wagonnetjes op twee meter van elkaar. Uit protest ben ik gestopt, dit is geen niet staeyer wedstrijd meer. Ik was omwille van mijn knie sowieso niet sterk genoeg om te winnen. Er zijn er die beter zijn, maar er werd onwaarschijnlijk iets te veel naar mijn zin te vals gespeeld”, zucht de triatleet uit Knokke-Heist.

Devliegher gaf voorin geen krimp en won in 1u50’29”. Whytic Priem uit Roeselare werd tweede (1u51’40”). Geert Janssens, een triatleet uit het Leuvense, derde op tien seconden van Priem. Michael Dewilde werd vierde, Dennis Dieussaert uit Bredene, de week voordien winnaar van de haventriatlon in Zeebrugge, moest zich tevreden stellen met een vijfde stek. Hij werd wel derde West-Vlaming. De plaatselijke triatleet en drievoudig winnaar Hannes Vandermoere finishte als zesde.

Arne Devliegher begon vier jaar geleden met triatlon, de eerste twee jaar was dit in combinatie met basketbal. “Vorig jaar nam ik voor het triatlon een trainer onder de arm en probeer ik de nodige vooruitgang te maken. Ik ben nog maar twee weken terug uit Sankt Pölten, waar ik een halve afstand deed. Het fietsen verliep vandaag goed en in het lopen heb ik kunnen standhouden. Op 2 juli doe ik een halve afstand in Gravelines, ik werd er vorig jaar tweede. Hopelijk eindig ik daar opnieuw op het podium.” Whytic Priem werd tweede. “Dit is mijn vierde wedstrijd dit jaar en mijn derde twee plaats. Ik ben wel tevreden over mijn wedstrijd. Ik maakte dit seizoen een enorme progressie.”

Dames

Bij de dames was Joke Coysman het snelst. De Gentse finishte in 2u07’19” voor Lore Vanclooster (2u09’24”) en Silke Baumer (2u13’55”). Lore is afkomstig uit Gits maar verhuisde een vijftal jaar geleden naar het Leuvense. “Twee weken geleden heb ik Joke geklopt in Bredene. Ik heb het opnieuw geprobeerd tijdens het fietsen. Zij was vandaag duidelijk beter in vorm. Deze zomer in augustus doe ik een volledige triatlon in Kalmar in Zweden, met de Kalgirls of zes meisjes uit mijn streek. Alles is momenteel in voorbereiding van die Iron Man”, aldus Lore. Stefanie Lefèvre en Femke Reynaert vervolledigde de top vijf bij de dames.

(ACR – foto ACR)