Overwinningen voor Charline Vanneste en Davy Stieperaere in Kasseiloop

Redactie KW

Zaterdagnamiddag werd in Eernegem, met start en aankomst bij het sportcentrum, de twaalfde Kasseiloop georganiseerd, de tweede wedstrijd van het loopcriterium RunningCenter.

Voor de 5 km jogging meldden zich 79 deelnemers. Bij de dames won Emiliy Van De Walle uit Handzame voor Lynn Dekeyser (Koekelare) en Allissa Moeyaert (Torhout). Bij de heren toonde Thomas Dekeyzer (Koekelare) zich de snelste voor Alexander Heggerick (Pittem) en Jeroen Vitse (Bredene).

Op de 10 km mochten de organisatoren, de Molenlopers, 250 inschrijvingen noteren. Bij de dames stond er weer geen maat op favoriete Charline Vanneste, de drievoudige eindwinnares van het criterium, uit Meulebeke. Ze liep de 10 km in 37’34″‘ en had daarmee 1’33” voorsprong op Patricia Delvael die de spurt voor de tweede plaats won tegen Lies Deruddere uit Wevelgem.

Overwinningen voor Charline Vanneste en Davy Stieperaere in Kasseiloop

De twee winnaars : Davy Stieperaere en Charline Vanneste. (Foto FRO)

Onemanshow van Stieperaere

Bij de heren maakte Davy Stieperaere (Wevelgem) er een onemanshow van. Hij had na één ronde al 20 seconden voorsprong op Jimmy Bultinck en Micha Declerck (beiden uit Aartrijke). Maxim Kerremans (Staden), Tom Vanslambrouck (Zerkegem) en Steven Broucke (Diksmuide) volgden verderop. Elke ronde liep Stieperare verder weg van zijn achtervolgers. Hij liep de 10 km in 32’32”, 40 seconden sneller dan Jimmy Bultinck. Micha Declerck kon zijn derde plaats veilig stellen. Vierde werd Thomas Dekeyser (Koekelare), vijfde Petro Dugaardin (Torhout) en Steven Broucke (Diksmuide).

(FRO)