Ostend Pirates winnen derby om het behoud, Izegem Tribes missen kans op promotie

Redactie KW

Zondag speelden de Ostend Pirates een cruciaal American footballduel tegen de Izegem Tribes in de strijd om het behoud. De Izegem Tribes kregen dan weer de kans op promotie. Pittig detail: enkele jaren geleden speelden de Ostend Pirates en de Izegem Tribes nog samen in een ploeg. De Izegem Tribes misten de kans op promotie want de Ostend Pirates wonnen met 12-6 cijfers op eigen veld.

“Oef”, klonk het kort na de wedstrijd bij hoofdcoach Frederik Georges. “Het was een zwaar seizoen dit jaar. Een seizoen met heel wat geblesseerden die we amper konden opvangen. Jaren speelden we aan de top van de eerste divisie maar dit jaar moesten we in veel ploegen onze meerdere erkennen. Niet simpel om daarmee om te gaan maar uiteindelijk is iedereen even blij dat we toch in eerste blijven.”

Hoewel de Ostend Pirates favoriet waren, was niet iedereen er even gerust in. “Automatisch ga je denken aan wat er eventueel mis kan lopen tijdens zo’n wedstrijd. De Izegem Tribes waren supergemotiveerd. Ze maakten kans op promotie, meer motivatie heeft een ploeg niet nodig. Gelukkig konden we door onze ervaring toch de bovenhand halen in wat toch wel iets meer dan een derby was. We waren vastbesloten om het niet zo ver te laten komen dat we volgend seizoen in tweede divisie zouden spelen. Naar volgend jaar toe gaan we nu bekijken hoe we het gaan aanpakken. Een tweede seizoen als dit jaar willen we kost wat kost vermijden. Maar eerst is het feest. Dat hebben onze mannen wel verdiend.”

(JRO – foto JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier