Ostend Pirates spelen degradatiematch na teleurstellend seizoen

De Ostend Pirates beëindigden hun seizoen op een teleurstellende vierde plaats. © JRO
Redactie KW

De Ostend Pirates kenden een tegenvallend seizoen. Ook de laatste wedstrijd van de competitie kon niet winnend afgesloten worden met een degradatiepartij als gevolg.

Afgelopen zondag speelden de Ostend Pirates hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen de Brussels Black Angels. Tegen de leider in het klassement werd er met zware 12-34-cijfers de boot ingegaan. Na enkele seizoenen aan de top eindigt het seizoen voor de Pirates dit jaar in mineur. “Zowel in 2014, 2015 als in 2017 eindigden we in de halve finale van de play-offs. In 2016 werden we zelfs kampioen”, vertelt coach Indrit Kaca (32). “Dit seizoen was erg teleurstellend. We hebben enorm veel tegenval gekend. Een grote groep spelers raakte geblesseerd. Ook voor de wedstrijd tegen de Black Angels hadden we dat probleem. Dan weet je dat het moeilijk wordt om een constant seizoen te spelen. In het begin van de competitie hadden we enkele buitenlandse spelers in onze rangen. Daar zijn enkele zaken misgelopen, vooral in verband met het zoeken naar werk. Doordat ze geen job vonden, waren ze genoodzaakt om terug te keren naar hun thuisland.”

“We hebben enorm veel tegenslag gekend: blessures, buitenlanders die terugkeerden naar hun land…” – Indrit Kaca

“We beschikten ook over een Amerikaanse speler, maar die geraakte nog voor de start van het seizoen geblesseerd aan zijn rug. Ook op hem konden we dus niet rekenen. Dat heeft zeker een rol gespeeld in de resultaten. Onze ploeg had nood aan linemannen. Twee van onze buitenlanders waren linemannen. Als net die twee wegvallen, heb je een groot probleem. Daarnaast waren er wat problemen in de technische staf. Enkele coaches vielen af en dat vormde eigenlijk een nog groter probleem.”

“We hebben wedstrijden verloren die we zeker niet mochten verliezen. De eerste wedstrijd tegen Charleroi verloren we onverwacht en ook de partij tegen Antwerpen werd onverwachts verloren. Dan weet je sowieso dat je andere – en minder haalbare wedstrijden -moet winnen om een kans te maken op die play-offs.”

Verandering

De laatste jaren draaiden de Ostend Pirates nochtans mee aan de top. De teleurstelling bij de spelers is groot. “We hebben heel wat spelers die overgekomen zijn van Izegem. Die gasten draaien dus al even mee”, licht headcoach Frederik George toe. “Het is voor iedereen een ervaring geweest. Het is iets nieuws om eens niet met de play-offs mee te doen, om niet mee te doen voor de prijzen… Jaren na elkaar wonnen we onze wedstrijden. Naar volgend seizoen toe moet er heel wat veranderen. We weten wat er ons te doen staat. Maar eerst moeten we nog die degradatiewedstrijd afwerken. Of dat tegen de Ghent Gators wordt, zal afhangen van hun laatste wedstrijd aanstaande zondag”, besluit coach Indrit Kaca.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier