Oranje boven in short-rally van de Monteberg

07/05/17 om 20:00 - Bijgewerkt om 19:58

Van bij de start was het duidelijk dat het Nederlandse blok dat aan de start kwam van deze short-rally moeilijk te kloppen zou zijn. Hans Weijs en Arne Bruneel pakten de zege in Heuvelland.

Oranje boven in short-rally van de Monteberg

Piet Van Hoof (Mitsubishi) nam de beste start, terwijl Hans Weijs pas zondagmorgen zijn Fiesta R5 zag aankomen in Wijtschate na een rally in Duitsland op zaterdag. Weijs, genavigeerd door Arne Bruneel (Loker), kreeg de wagen gedurende de rally echter alsmaar beter onder de knie en kwam halverwege de wedstrijd aan de leiding, om die niet meer af te staan. Ondanks een kanontijd in de laatste proef op de flanken van de Monteberg, sneuvelde Piet Van Hoof op 2.60 sec van winnaar Weijs. Sander Van Hoof maakte het succes van de familie compleet door zijn Mitsubishi naar het laagste podiumschavotje te rijden.

Poperingnaar Steve Bécaert was de beste Belgische rijder met de 4de eindplaats, en was vooral blij de Citroën DS3 R5 alsmaar beter onder de knie te krijgen. Noorderbuur Hein Jonkers maakte het Oranje-succes compleet door naar de 5de plaats te snellen. "Good old" Paul Lietaer (Heestert) snelde met de Ford Escort naar de 6de plaats en was daarmee duidelijk nog maar eens de beste Historic.

Steven Dolfen (7de) reed zijn eerste kilometers met de nieuwe DS3 R5, maar alles laat het beste vermoeden tegen Ieper voor de Zonnebeeknaar. De top-10 werd verder rond gemaakt door streekrijders Vincent Vermeeren(Mitsubishi), Jeoffrey Lerminez (Subaru Impreza) en Bert Coene (Mitsubishi).

(DT - foto DM)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!