‘Op naar Dwars door Brugge’ wordt fors uitgebreid

We zien v.l.n.r.: Bert Cleenwerck (sportdienst Brugge), Dolores David (schepen van Sport) en Jorgi Swimberghe (coördinator). © GD
Redactie KW

Op zondag 13 mei aanstaande gaat Dwars door Brugge, de traditionele loopwedstrijd over 5 en 10 kilometer van start. Ook de pure recreant heeft hier zijn plaats en daarvoor organiseert de stad Brugge en Howest een professionele voorbereiding voor maximaal 100 kandidaten.

Zowel beginnelingen als gevorderden die hun tijd willen aanscherpen, kunnen zich inschrijven voor deze voorbereiding. “Het is al de vijfde keer dat we dit initiatief organiseren”, vertelt Jorgi Swimberghe, coördinator van het gebeuren. “Ieder jaar zaten we onmiddellijk vol en daarom hebben we dit jaar het aantal opgetrokken tot 100 lopers. Er zal gelopen worden in kleine groepjes die ingedeeld worden op basis van het startniveau. Daarom gebeurt er voorafgaandelijk een intakegesprek en een fitheidstest, waar het niveau van de deelnemer wordt vastgesteld. Daarna wordt er een trainingsschema op maat opgemaakt en worden er wekelijks groepstrainingen onder begeleiding georganiseerd.”

Vooraf inschrijven is verplicht via deze website vanaf 25 januari en de prijs bedraagt 40 euro. Hierbij is het startgeld voor de wedstrijd én de verzekering ook inbegrepen.

(GD)