Oostendse Surfclub Inside Outside succesvol op BK Golfsurfen

© Facebook Surfclub Outside Oostende
Redactie KW

Van zaterdag 28 oktober t.e.m. vrijdag 3 november vond in het Franse badplaatsje Vieux-Boucau-les-Bains het Belgisch Kampioenschap surf plaats. Het BK vormt de afsluiter van het clubseizoen voor tientallen jonge talenten van zes Belgische kustsurfclubs.

Voor het Belgisch Kampioenschap waren maar liefst 87 deelnemers voor vijf disciplines: Shortboard, Longboard, Masters, Grommets (U17) en Girls. Door de afwezigheid van golven werden de titels Shortboard, Grommets en Girls niet uitgedeeld.

Sinds vorig jaar kent het BK ook een teamcategorie naar analogie met het EK en het WK: de Battle of the Surfclubs. Het team dat de beste resultaten behaalde over alle categorieën met vier Shortboard surfers, twee Longboard, twee Grommets, twee Girls en een Master wordt surfclub van het jaar. Twins Club uit Bredene pakte vorig jaar de eerste titel van Surfclub van het jaar, zij werden dit jaar tweede. De eerste plaats ging naar Surfclub Inside Outside uit Oostende. Zij haalden het met 6.065 punten t.o.v. Twins Club Bredene met 5.638 punten. Surfclub Windekind uit Oostduinkerke werd derde met 3.001 punten.

Bij de Masters Longboard haalde Oostendenaar Kenneth Vaneygen het in de finale met 0.93 punten van stadsgenoot Jurgen Deneire. Oostduinkerkenaar Tom Ameije pakte brons. Bruggeling Michiel Van Acker werd dan weer kampioen bij de Longboard Open. Hij haalde het met 0.43 punten van Jack Verbraeken uit Knokke-Heist. Jurgen Deneire werd derde.

(JR/ foto Surfclub Outside)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier