Oostendse bokser Liridon Fazliu boekt knappe zege

Liridon Fazliu (links) verraste in Ingelmunster. Naast hem trainer Eddy Vandenhouweele en clubmakker Felix Okunomo © JLO
Redactie KW

Het jaarlijks boksgala van Ingelmunster had met Oostendenaar Liridon Fazliu een mooie winnaar. Hij klopte Belgisch kampioen Manolito Strynck op punten. Flandria trainer Eddy Vandenhouweele had met oud-voetballer Felix Okunomo nog een amateur in de ring.

Liridon Fazliu won twee weken geleden nog in Moorslede. Tegen Belgisch kampioen Manolito Strynckx (16 kampen, 11 winst) werd het een mooie kamp. Liridon gaf zijn tegenstrever na drie rondes het nakijken en won op punten.

Liridon: “Ik trainde erg hard naar deze kamp toe: zes dagen op zeven en soms twee keer per dag. Het hielp duidelijk want na een verkenningsronde had ik echt gevoel dat ik hem in mijn greep had. Het vervolg van de wedstrijd werd er heel wat agressiever gebokst, maar ook dit zorgde bij mij voor weinig problemen. Ondanks het feit dat de eerste twee scheidsrechters de punten onderling verdeelde, was ik toch zegezeker.”

“Ik begon met boksen om mezelf te verdedigen”

“De laatste scheids gaf me met 27-30 de bevestiging. Wat ooit begon met de gedachte om me beter te kunnen verdedigen, is uitgegroeid tot mijn hoofdbezigheid. Een dag niet trainen is gelijk aan een dag me slecht voelen. Ik hoop dit jaar nog zoveel mogelijk kampen te kunnen vechten om dan op het boksgala van Middelkerke mijn debuut als prof te maken. Maar we blijven met de voetjes op de grond”, aldus Liridon Fazliu. (JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier