Oostendse amazone Michèle George wint ondanks knieblessure team test graad IV

12/09/16 om 19:46 - Bijgewerkt om 19:46

Amazone Michèle George, afkomstig uit Oostende, heeft maandag met Rainman de team test graad IV gewonnen op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. De jury beloonde haar met een score van 75.286%.

Oostendse amazone Michèle George wint ondanks knieblessure team test graad IV

© BELGA

"Ik ben onvoorstelbaar tevreden, voor het eerst in mijn carrière win ik de team test", zei Michèle George. "Ik had dit nooit durven dromen. Al zijn er altijd wel details die beter kunnen, ik ben immers een perfectionist. Ik kijk vol spanning uit naar de volgende tests."

Enkele dagen geleden kwam George in Rio slecht neer bij het afstappen van haar paard, waarna ze werd overgebracht naar het ziekenhuis. "Daar ging ik onder de scanner. Een deel van de patellapees in mijn linkerknie is gescheurd en ook de laterale meniscus werd geraakt", aldus de amazone, uittredend olympisch kampioene op de individuele test en de freestyle. "Paardrijden gaat, maar het doet best wel pijn. Het is bovendien mijn slecht been, dat al onstabiel is. Ik kan daardoor moeilijk stappen."

"De hitte heeft in ons voordeel gespeeld, Rainman heeft immers een hevig temperament. Door de warmte deed hij de oefening met brio, maar ging hij er niet over", besloot George.

Ciska Vermeulen als vijfde

In dezelfde graad werd Ciska Vermeulen, afkomstig uit Moorsele, met Rohmeo vijfde met 69.476%. "Ik heb foutloos gereden, al hadden we nog wat met meer expressie kunnen draven", stelde de amazone uit Lokeren. "Dit was het percentage waarnaar ik streefde. In de volgende test kunnen we nog een tandje bijsteken."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!