Oostendse amazone Michèle George bezorgt onze provincie een tweede medaille

14/09/16 om 17:08 - Bijgewerkt om 18:01

Amazone Michèle George, die uitkomt in de para-dressuur, heeft woensdag op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro zilver gehaald in de individuele testgraad IV.

Oostendse amazone Michèle George bezorgt onze provincie een tweede medaille

© REUTERS

De 42-jarige George, de uittredend kampioene van Londen 2012, totaliseerde met FBW Rainman 74,333 punten. De amazone, die lijdt aan hemiplegie (verlamming) van het linkerbeen, moest alleen de Britse Sophie Wells (74,857 punten) voor zich dulden. De Nederlander Frank Hosmar won met 72,452 punten brons. Ciska Vermeulen (met Rohmeo) uit Moorsele eindigde als zesde op acht deelnemers met 68,000 punten.

"Begrijp oordeel van jury niet"

"Ik begrijp het oordeel van de jury niet", zo zei George na afloop. "Uiteraard had ik gehoopt op goud. Ik had een gevoel van: 'Check!' Ik heb hier vier jaar voor gewerkt. Toen ik de score hoorde, was ik verwonderd. Ik heb echt een mooie rit afgelegd. Blijkbaar oordeelde het jurypanel anders. Dit begrijp ik niet, maar dat is sport. Mijn oefening had misschien nog explosiever kunnen zijn, maar dat was moeilijk bij deze weersomstandigheden", aldus de paralympiër van het jaar 2014.

Ciska Vermeulen was wat teleurgesteld na de individuele test. "Rohmeo ging wat te diep met zijn hoofd", verklaarde de amazone met root in Moorsele. "Ik heb geprobeerd te doen wat de jury verlangt, maar dat heeft niet geholpen. Ik ga nog eens alles geven in de freestyle."

Vrijdag freestyle

Vrijdag nemen George en Vermeulen deel aan de freestyle, aangezien ze in de top 7 eindigden van hun categorie. George is uittredend paralympisch kampioene in de freestyle. "Ik zal mijn titel met hand en tand verdedigen. Mijn wraak zal zoet zijn, ik kom terug", besloot George.

Voor de Belgische delegatie is het de vijfde medaille op deze Paralympics, de tweede ook al voor onze provincie. Tafeltennissers Laurens Devos (in de klasse 9, hemiplegie of hersenverlamming) en Florian Van Acker (in de klasse 11, verstandelijke beperking) en rolstoelsprinter Peter Genyn (100m in klasse T51) wonnen goud, Marieke Vervoort (400m in klasse T52) was goed voor zilver.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!