Oostendenaar Coppejans verliest van Coric, België naar barrages

© BELGA
Redactie KW

Kimmer Coppejans (ATP 122) heeft zondag tegen Borna Coric (ATP 47) de vijfde en beslissende wedstrijd verloren in de Davis Cup-ontmoeting met Kroatië in de eerste ronde van de Wereldgroep. .

Coric trok na 2 uur en 10 minuten met 6-7 (5/7), 2-6 en 2-6 aan het langste eind. België wordt zo verwezen naar de barrages, die plaatsvinden in september. Kroatië botst in de kwartfinales (15-17 juli) op de Verenigde Staten, die te sterk waren voor Australië.

In de Country Hall te Luik stonden Coppejans en Coric voor het eerst tegenover elkaar. Beide spelers waren elkaar waard in de eerste set. Coric zette echter de tiebreak met 5/7 naar zijn hand. Coppejans moest in de tweede set twee keer zijn opslagspel inleveren: 2-6. En ook in de derde set ging Coric door op zijn elan. Twee breaks waren voldoende om die eveneens met 2-6 naar zich toe te trekken.

Davis Cup-ranking

Voor het duel tussen de 22-jarige Coppejans en de 19-jarige Coric stond het 2-2 tussen België en Kroatië. Vrijdag verloor Coppejans in drie sets van Marin Cilic (ATP 12) en won David Goffin (ATP 16) in een vijfsetter van Coric. In het dubbelspel gingen Goffin en Ruben Bemelmans zaterdag in drie sets onderuit tegen Ivan Dodig en Franko Skugor. Zondag bracht Goffin de stand opnieuw in evenwicht door Cilic in vier sets te kloppen.

Voor België, vorig jaar nog verliezend finalist in de Davis Cup en tevens de nummer vier op de Davis Cup-ranking, was het de vijfde keer op rij dat het een Davis Cup-ontmoeting op eigen bodem mocht afwerken. Voor Kroatië, de nummer zestien op de ranking, was het de negende uitwedstrijd in tien duels. De vorige onderlinge confrontatie tussen beide landen dateert van 2004, toen de Kroaten het in de barrages van de Wereldgroep met 3-2 haalden in Rijeka.