Ook vrouwen staan hun mannetje tijdens Slalom van Kuurne

Op de foto de organisatoren van de Slalom van Kuurne. We herkennen Kevin Despriet, Philippe Ghistelinck, Steve Verschaeve, Geert Felhoen, Frederik Vancraeynest, Gunther Dewispelaere, Jan Verschaeve en Hugo De Moor. © BRU
Redactie KW

Het belooft alvast een spectaculaire paasmaandag te worden in het bedrijvenpark Kortrijk Noord. Ook dit jaar immers strijkt Autostal Hemicuda uit Lauwe er opnieuw neer met de Slalom van Kuurne.

“Tot op heden mochten we reeds 39 inschrijvingen noteren”, vertelt Jan Verschaeve, voorzitter van de organiserende vereniging. “Wie wil inschrijven kan dit nog doen tot de dag zelf, zodat het aantal deelnemers nog flink wat kan gaan aandikken.”

Iedereen kan deelnemen

“Iedereen kan trouwens deelnemen aan de wedstrijd op voorwaarde dat hij of zij beschikt over een wagen die geldig verzekerd is. Daarnaast moet de piloot eveneens in het bezit zijn van een briefje van zijn dokter waaruit blijkt dat hij of zij voldoende geschikt is om deel te nemen aan de wedstrijd.”

Grote misvatting is alvast dat velen denken dat rallyslalom enkel maar een mannensport is, maar ik kan meteen dit misverstand uit de wereld helpen en zeggen dat er ook enkele vrouwelijke piloten zich reeds hebben aangemeld om aanstaande maandag hun mannetje te staan.”

“Het inschrijvingsgeld per piloot bedraagt 30 euro indien er vooraf online wordt ingeschreven, maar voor eerstejaarsrijders die deelnemen aan de promotiechallenge voorzien we een korting, waardoor het inschrijvingsgeld slechts 25 euro bedraagt.”

Dat we vijf jaar terug uitweken naar Kuurns grondgebied om ons slalomspektakel te organiseren had twee redenen. Heel wat van onze leden wonen immers in de regio en daarnaast leende de Noordlaan er zich uitermate toe om dergelijk evenement te organiseren.”

Tussen de poortjes

Onder impuls van een aantal enthousiaste rallypiloten, waaronder Kurt Ghekiere uit Kuurne, Jan Verschaeve en het bestuur van vzw Hemicuda werd dit evenement een vijftal jaar geleden boven de doopvont gehouden. Bij Rallyslalom is het de bedoeling dat de deelnemers het parkoers dat zo’n 1.500 meter lang is en bestaat uit een negental poortjes waartussen hij of zij zijn voertuig moet laveren zonder die paaltjes te raken of over te slaan in zo’n kort mogelijke tijdsspanne tot een goed einde weet te brengen.

Per jaar organiseert onze club zo’n viertal sportieve evenementen, waaronder ook de Hemicuda Rally in Koekelare die dit jaar op 21 oktober zal plaatsvinden”, gaat voorzitter Verschaeve verder. “Om alles in goede banen te leiden zet onze club aanstaande maandag op het parcours dat uitgetekend werd door onze leden Steve Verschaeve en Frederik Vancraeynest, zo’n dertigtal vrijwilligers in. Daarnaast staan ook nog zo’n twintig personen paraat naast het parcours.”

Een van onze vaste deelnemers zal er helaas dit jaar niet meer bij zijn tijdens ons slalomspektakel. Eric Tastenoy overleed vorig jaar tijdens een verkeersongeval waarbij zijn wagen werd aangereden door een vrachtwagen.”

Gratis genieten

“Ook dit jaar blijft ons evenement volledig gratis voor toeschouwers, zodat iedereen kan komen genieten van het spektakel.”

De eerste wagens gaan van start op paasmaandag 2 april op de hoek van de Industrielaan met de Noordlaan omstreeks 11 uur. In de gebouwen van EMKA kan je dan weer tijdens het evenement terecht om de tussenstanden te raadplegen en voor een natje of een droogje. (BRU)