Ook Italiaan gooit handdoek in de ring, manager Ngabu mocht vierde keer een opponent zoeken

© BELGA
Redactie KW

De Italiaan Mirko Larghetti wil nu op 4 juni in de Roeselaarse Excpohallen toch niet boksen tegen Yves Ngabu voor de Europese EBU-titel.

Ngabu bokst nu in Roeselare voor de Europese EBU-titel tegen de Hongaar Thomas Lodi

Manager Filiep Tampere mocht voor de derde keer op zoek gaan naar een nieuwe tegenstander. En dat werd de Hongaar Tamas Lodi.

Yves Ngabu zou aanvankelijk op Paaszondag voor de EBU-titel boksen tegen de Luikenaar Geoffrey Battello. Maar die zegde twee weken vóór het geplande boksgala af wegens een kwetsuur aan de arm. Filiep Tampere kon niet anders dan de meeting naar een latere datum verschuiven. Op Pinksterzondag 4 juni zou Battello waarschijnlijk wel kunnen boksen, maar de Luikenaar bleek nog altijd gekwetst te zijn. Uiteindelijk werd de 34-jarige Italiaan Mirko Larghetti bereid gevonden om tegen Yves Ngabu te boksen. Maar die gaf er begin deze week ook de brui aan.

Filiep belde een tiental managers op zoek naar een nieuwe tegenstander. De 27-jarige Hongaar Tamas Lodi neemt het nu op tegen Yves. Hij staat pas 22ste op de EBU-ranking. Omdat geen enkele bokser uit de EBU-ranking wou of kon boksen tegen Ngabu en drie afzeggingen volstaan, gaf het bestuur van de EBU toelating voor de kamp. Hopelijk is er daarmee een einde gekomen aan deze ‘bokssoap’ die de bokssport geen goed doet.

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier