Ook in West-Vlaanderen supporteren ze vanavond voor de Red Lions

© BELGA
Redactie KW

Bij de hockeyclub van Brugge wordt de olympische finale live gevolgd, in Koksijde & Ieper kan je op groot scherm kijken naar de strijd voor olympisch goud.

Hockeyclub K.H.C. Brugge verzamelt donderdagavond om 22 uur leden, supporters en sympathisanten in haar clubhuis aan De Watertoren in Sint-Andries. De finale van de Red Lions op de Olympische Spelen zal in groep worden beleefd en uiteraard duimt de Brugse club voor de overwinning en een gouden medaille. “De prestaties van onze mannen in Rio zijn fantastisch. Als club zijn wij al enkele jaren sterk groeiend en ook nu hopen we door het succes van de Red Lions op nieuwe impulsen voor onze jongerenwerking”, stelt voorzitter Marc Faict.

Ook nu hopen we door het succes van de Red Lions op nieuwe impulsen voor onze jongerenwerking

K.H.C. Brugge is een hockeyclub met een lange historiek: ze werd opgericht in 1927. De club telt vandaag 650 leden. Het hockey wint de laatste jaren aan populariteit, ook in Brugge. Marc Faict: “We zien ons ledenaantal jaar na jaar groeien. We zetten in op ledenwerving, maar uiteraard spelen de goeie prestaties van de Red Lions en de toegenomen mediabelangstelling ook een belangrijke rol.”

In Koksijde wordt de olympische finale van het hockeymannentornooi live getoond op groot scherm op het Theaterplein, bij het gemeentehuis, in Koksijde.

De finale tegen Argentinië wordt eveneens op groot scherm uitgezonden op de Ieperse Vismarkt.