Ook bij de meisjes U18 twee West-Vlaamse titels op VK judo in Tielt

We zien het podium U18 -40 kilogram met rechts Jill Lattré van JC Tielt en Jente Verstraete van JC Koksijde op het hoogste schavotje. © RDV

Na de jongens U18 zaterdagochtend, streden ook de meisjes na de middag voor de Vlaamse judotitels in Tielt.

Jill Lattré mocht bij de U18, – 40 kilogram als tweede thuisjudoka, na Alexander Tseboyev deze voormiddag, met een bronzen medaille naar huis. Twee op twee voor de organiserende club. Jente Verstraeten van JC Koksijde zorgde in deze categorie voor een West-Vlaams succes door de titel te pakken.

In de klasse tot 44 kilogram deed Jolien Berton van JC Eernegem dat ook. Provinciegenote Celine Ramon (uit Kruiseke) van JC Neko Ieper mocht mee op het podium en bezette daar de derde stek.

Alleen bij de U18 -63 kilogram stonden er geen West-Vlaamse judoka’s op het podium. Axana De Queecker (JS Sen no Sen) en Josefien Demeulenaere (JC Eernegem) pakten brons bij de dames -48 kilogram, Malissa Vergote uit Izegem deed hetzelfde in de categorie tot 52 kilogram en Celine Dejaegere van JC Kawaishi uit Ingelmunster moest in de categorie U18 -57 kilogram na shido in de finale vrede nemen met de tweede podiumplek.

Derde Tieltse Ilse Desutter (U18, -70 kilogram) strandde teleurgesteld net naast het podium, op de vijfde plaats. Ze verloor de laatste kamp met ippon, nadat ze eerst op voorsprong was gekomen. Het was Zoë De Marteleire van JS Kortrijk die de West-Vlaamse eer hoog hield en in deze gewichtsklasse het brons pakte.

Clubgenote Femke Hespel legde beslag op de zilveren plak in de categorie +70 kilogram. Zoë Mayra Desmet van JC Eernegem mocht op het derde schavotje mee op het podium.

De heren U21 werken zaterdag nog hun tornooi af in De Ponte. Zondag komen de jongens en meisjes U15 aan de beurt, net zoals de dames U21. (RDV)