“Ontbrak nog op ons palmares”

Colin Degroote wil vooral plezier beleven. © (Foto DM)
Redactie KW

Colin Degroote is al meer dan vertrouwd met de Ieperse rally, maar zorgt er dit jaar wel voor dat zijn vaste piloot in de regionale proeven, Eric Louies, zijn debuut maakt in deze klassieker.

“Eric woont dan wel in Wingene, maar is eigenlijk een Limburger, afkomstig uit Bocholt”, reageert Colin Degroote. “Ik noem hem daarom een West-Limburger. Sinds 17 jaar trek ik op met deze nu gepensioneerde militair en we hebben al heel wat rallywatertjes doorzwommen. Maar Ieper bleef een hiaat op zijn toch wel rijk palmares en ik kon hem in de afgelopen maanden echt warm maken om toch de stap te zetten. Vooral nu de reglementen wat werden aangepast, hebben we een zuivere tweelitermotor laten bouwen en gaan we met de Opel Kadett onze kans wagen. We stellen zeker niets voorop naar eindresultaat toe. Gewoon proberen te finishen, veel plezier beleven en als alles meezit zaterdagavond samen een plaatselijk biertje drinken, zou door ons omschreven worden als een geslaagd rallyweekend. Tot op heden kenden we nog niet zo veel geluk, want zowel in Haspengouw, Tielt als Bocholt moesten we dit jaar vroegtijdig naar de kant.”

“We rijden al 17 jaar samen, waardoor we zeker gewapend zijn om een goede rally te rijden in Ieper”

Een speciale kick

De Vlamertingenaar is aan zijn zesde deelname toe in de kattenstad en ziet het feit dat het voor Eric Louies alles nieuw is niet als een handicap. “We rijden al 17 jaar samen en kennen elkaar ondertussen door en door. Proberen om gewoon goede nota’s te nemen en als dat oke is, dan zijn we zeker gewapend om een goede rally te rijden. Overigens dateert mijn eerste deelname al van 2004, toen ik aan de zijde van Stefaan Prinzie in de moderne rally 46ste algemeen werd in een Citroën Saxo VTS. En ik moet zeggen dat het toch wel een speciale kick geeft om als man van de streek over dat podium in Ieper te bollen.”

De toekomst ziet er ook goed uit, gezien Colin Dirk Vermeirsch zal navigeren in de TBR Rallysprint in een R5-bolide. “Waarbij ik een dankwoordje mag gooien naar mijn werkgever voor de steun. De eerstvolgende rally met Eric wordt de Omloop van Vlaanderen.”