Omar Salman wint Rising Stars tornooi in Knokke

Omar Salman won zijn eerste Futurestitel na drie spannende sets. © AC
Redactie KW

Voor de Belg is het zijn eerste Futurestitel uit zijn carrière. Omar Salman haalde het na drie spannende sets van Julien Dubail.

De 19-jarige Salman (ATP-792) speelde in Knokke een sterk tornooi. In de eerste ronde klopte hij zijn goede vriend en dubbelpartner Clément Geens. Vervolgens won hij van de Nederlanders Bobbie De Goeijen en Scott Griekspoor. In de halve finale versloeg hij Rising Star Joris De Loore.

De finale was een hoogstaande wedstrijd. Dubail kon bij 2-2 in de eerste set de eerste break binnenhalen, maar Salman haalde het uiteindelijk nog met 7-5. In de tweede set kon Dubail al snel een voorsprong uitbouwen die hij kon behouden: 6-4. In de beslissende set ging het gelijk op tot 5-5. Salman won vlot zijn opslagspel en maakte er 6/5 van. In het laatste spel kon hij na meerdere matchpunten écht vieren.

Internationale appreciatie

Tornooidirecteur Christophe Verhaeghe is halfweg de Rising Stars Tour tevreden. “In Knokke hadden we voor een 10.000 dollar tornooi nog nooit zoveel hoog gerangschikte spelers die wensten mee te doen. Ook vanuit het buitenland wordt ons tornooi duidelijk geapprecieerd. Zeker als je ziet hoeveel Australiërs er afzakken. Die buitenlandse spelers geven ons voldoende input wat we eventueel meer of beter kunnen doen.”

“De tornooien volgen elkaar op, ze kunnen dus gerust zelf hun rustperiodes inschakelen. En de Belgische spelers kunnen dankzij ons tornooi in eigen land spelen. Financieel kunnen ze dus wat sparen om eventueel ‘s winters naar het buitenland te gaan.”

Tornooidirecteur Christophe Verhaeghe is halfweg de Rising Stars tour erg tevreden.
Tornooidirecteur Christophe Verhaeghe is halfweg de Rising Stars tour erg tevreden.© Facebook Rising Stars

Salman en Dubail spelen volgende week een tornooi in Duinbergen, de vijfde van de Rising Stars Tour. Julien Cagnina zal er proberen om zijn titel te verdedigen. “Vorig jaar won hij in Duinbergen tegen Olivier Rochus. Nu met Salman, Dubail en misschien ook Joris De Loore, als hij opnieuw honderd procent is, zijn er nog andere serieuze kandidaten om dat tornooi te winnen”, besluit Verhaeghe.

Het dubbeltornooi in Knokke werd gewonnen door de Australiërs Steven De Waard en Mac Polman. Zij versloegen hun landgenoten Maverick Banes en Jacob Grills in drie sets.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier