Olympisch finalist Hannes Obreno geklopt door 20-jarige Lauwers

13/11/16 om 19:52 - Bijgewerkt om 19:49

Bondscoach Dominique Basset blies zondag in Seneffe verzamelen voor zijn kandidaat-toproeiers en -roeisters, die volgend seizoen internationale ambities hard willen maken. De atleten moesten een zes kilometer lange race tegen de klok afwerken en deze eerste confrontatie kende een verrassende afloop.

Olympisch finalist Hannes Obreno geklopt door 20-jarige Lauwers

Obreno werd in Rio nog vierde op de Olympische Spelen. © BELGA

Ward Lauwers van TRT Hazewinkel won de skiffrace en gaf daarbij olympisch finalist Hannes Obreno het nakijken. Drie maanden geleden werd Obreno nog vierde in Rio. Voor Dirk Crois, coach van Hannes Obreno, kwam het resultaat niet echt als een verrassing. "Hannes hervatte twee weken geleden de oefensessies. Zijn skiff is net uit Rio aangekomen en hij werkte sinds de olympische finale amper drie watertrainingen af. Het was vooral zaak om hier zijn voorbeeldsfunctie keurig in te vullen en deze wedstrijd dus eerder als een verplicht nummertje af te werken. Tijdens de race zelf verloor Hannes een aantal seconden omdat hij hinder ondervond van een vislijn. Voor de jongeren, onder wie de 20-jarige Ward Lauwers, kunnen die races in elk geval een extra motivatie vormen."

In het zog van Ward Lauwers en Hannes Obreno, die als tweede met een achterstand van vijftien seconden finishte, strandde Ruben Somers als snelste lichtgewichtroeier op een puike derde plaats.

(Belga)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!