Olaf De Weerdt en Justine Bourdin winnen enkeltornooi TC Isis

Winnaar Olaf De Weerdt -uiterst links - met voorzitter Filip Viaene, Patrick Derthoo van Deloitte en verliezend finalist Eduardo Peralta-Tello. © LB
Redactie KW

Van maandag tot 23 mei tot en met zondag 5 juni streed een internationaal deelnemersveld om het Deloitte Open Enkeltornooi van de Izegemse KTC Isis.

Met 322 inschrijvingen verdeeld over de 21 reeksen kan wedstrijdleider Christine Orgaer samen met de volledige organisatie van het tornooi tevreden terugblikken op het tornooi. Zowel bij de dames als bij de heren 1 stonden heel wat spelers en speelsters uit de top honderd van de nationale ranking op de tabellen, zodat er de afgelopen twee weken heel wat mooie matchen te zien waren.

De weergoden waren het tornooi niet altijd goedgezind maar het finaleweekend kon veel goed maken. Op de finaledag zelf was het puffen op en rond de velden. De finales waren van heel hoog niveau en kenden zowel bij de dames als de heren een bijzonder spannend wedstrijdverloop.

Bij de dames trok Justine Bourdon aan het langste eind tegen de sterk spelende Justine Pysson. De jonge Pysson boodt lang weerwerk. Als je weet dat nog 16 jaar moet worden, is het duidelijk dat Justine nog veel groeimarge heeft.

Ook bij de heren kende de finale een enorm spannend wedstrijdverloop en bij een 6/3 voorsprong voor Eduardo Peralta-Tello in de beslissende tie-break dacht iedereen dat de zege een feit was voor de 27-jarige Mexicaan. Toch veegde de ervaren Olaf De Weerdt (A Nationaal nr 27) de drie matchballen. Hij won de beslissende set uiteindelijk met 8/6 in de tie-break.

(AVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier