Nore Vandekerckhove (Houtland AC) present op BK atletiek indoor

Redactie KW

Nore Vandekerckhove bracht onlangs haar record in het verspringen op 5m25. De scholiere wil zondag schitteren op het BK.

“Ik trok zaterdag naar Gent om mij te verbeteren. Mijn reeks mocht er zijn: ik begon met 5m14, haalde 5m20, 5m21 en twee keer 5m22. Zo werd ik derde op 25 scholieren. Ik miste enkel de uitschieter.”

“Clubgenote Luna Lauwers, één jaar ouder, won met 5m37. De concurrentie komt dus vooral uit eigen kring en ik vind dat vooral tof. We motiveren mekaar tot betere prestaties.”

“Maité Beernaert heeft snelheid, kracht en coördinatievermogen”

“Maité Beernaert is zonder meer de meest talentrijke. Zij heeft snelheid, kracht en coördinatievermogen op overschot. Luna heeft haar inzet. Ik heb mijn regelmaat.”

“Maar net bij de Vlaamse titelstrijd spring ik mijn minste wedstrijd van het seizoen. Ik behoorde met 5m03 net niet tot de beste acht, die recht hadden op drie bijkomende pogingen. Ik was zwaar ontgoocheld. Technisch hoef ik niet onder te doen maar stress velde me.”

“Ik deed nog nooits iets anders dan atletiek”

“Ik mis bovendien snelheid. Maité liep dit seizoen de 60 meter in 7″92, Luna in 8″33 en ik in 8″48. Daaraan kan en wil ik werken. Ik bracht bij de 400 m van de IFAM mijn record wel op 61″55 en combineer dat nummer zondag met het verspringen. Er kan heus nog wat van af.”

“Mijn vier jaar oudere broer zwom bij de Torhoutse zwemclub en deed het behoorlijk. Ik ontdekte via het veldlopen al als pupil mijn weg naar de atletiek en deed sportief nooit wat anders.”

“Maar de langere afstanden lagen me niet. Ik wilde het als meerkampster proberen maar miste gewoon aanleg voor het kogelstoten. Bovendien lever ik als leerlinge LO en sport elke week tien uur lichamelijke inspanningen in school. In combinatie met meerkamptrainingen kan dat enkel leiden tot overbelasting. Dat zette mij tot specialisatie aan.”

Ik miste als cadet nipt een BK-medaille en mag als eerstejaarsscholiere geen nationaal podium verwachten. Ik stel me komend weekend dan ook tevreden met persoonlijke records. Anders dan bij de Vlaamse titelstrijd, toen ik op een medaille mikte, treed ik zo minder gestresseerd aan.”

“Mindere prestaties zullen me heus niet van de atletiek weghouden. Ik ben er te graag bij. Ik stapte onlangs in de voetsporen van mijn vader Serge als jeugdtrainer op groepsverplaatsing naar een Gentse indoormeeting. Ook dat wil ik voortzetten.” (HV)