“Nog veel werk aan mijn opslag”

Redactie KW

Maxime Bossuyt (15) heeft een klassement C+30/3 en is gebeten door de tennismicrobe. Sinds zijn zesde geeft hij het beste van zichzelf bij TC Wikings.

Het was via zijn ouders dat Maxime de tennismicrobe te pakken krijg. “Zij hebben jarenlang bij Wikings gespeeld”, vertelt hij. “Bovendien is mijn grootvader Jose Gheysen de voorzitter van de club. Trouwens, naast tennis speel ik hier ook voetbal, maar dat zie ik vooral als een ontspanning. Ik kan beter tennissen en vind het ook veel leuker.”

Toch spreken tornooien hem weinig aan. “Dat hoeft niet voor mij. Alleen in de buurt doe ik soms mee. Zo staat het clubtornooi van Markse TC al met rood aangekruist in mijn agenda. Maar mijn grote doel blijft het clubkampioenschap. Dan wil ik een goede prestatie neerzetten.”

Stijgen in klassement

Het jonge tennistalent heeft een klassement C+30/3 en daar is hij tevreden mee. “Ik speel momenteel interclub, dus wie weet kan ik deze zomer een klassement stijgen. Maar lukt het me niet, dan lig ik daar zeker niet wakker van. Ik wil me vooral amuseren op het veld.”

Maxime ziet voor zichzelf één groot werkpunt: zijn opslag. “Die kan stukken beter. Ik neem te weinig risico’s en vooral mijn tweede service is te zwak, maar ik wil vooral geen dubbele fouten slaan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier