Nog steeds geen WK-limiet voor Michael Bultheel en Axelle Dauwens

© BELGA
Redactie KW

Liefst 26 West-Vlamingen kwamen zaterdag in actie bij de BK-reeksen van de loopnummers tot en met 1500 m. Twaalf kwalificeerden zich voor de finales van zondag.

Met een tijd van 49.83 won Michael Bultheel, op dag één van het BK atletiek, duidelijk in de reeksen van de 400 meter horden bij de mannen. De omstandigheden vielen nochtans niet mee. Het regende, er stond veel wind en het was amper 13 graden. In de finale zondag in het Koning Boudewijnstadion doet de Lendeledenaar opnieuw een gooi naar de limiet om zich te plaatsen voor het WK in Peking. De vraag zondag is niet zozeer of Bultheel Belgisch kampioen zal worden, maar eerder in welke tijd hij dit zal realiseren. De 29-jarige hordeloper is nog steeds op zoek naar een ticket voor Peking (22-30 augustus). De limiet ligt op 49.50, Bultheels beste tijd dit seizoen was 49.65.

“Fysiek in orde”

“De vorm van Michael is excellent”, zo verdedigt zijn coach Jacques Borlée hem na afloop van de reeksen. “Als je een 49.83 kan lopen in deze slechte weersomstandigheden, dan ben je fysiek in orde. Maar hoezeer alles goed zit in het kopje en de benen, bij outdoor atletiek spelen er ook externe factoren mee zoals de wind en de regen. En die hielpen ons hier niet.”

Borlée is optimistisch voor Bultheel in zijn zoektocht naar die WK-limiet. “Michael moet gewoon rustig blijven. Hij heeft intussen genoeg ervaring om met zulke zaken om te gaan.”

Nog steeds geen WK-limiet voor Michael Bultheel en Axelle Dauwens
© BELGA

“Net niet”

Die andere West-Vlaamse tophordeloopster Axelle Dauwens liep bij de vrouwen met 56″82 ook de beste reekstijd. De Lapscheurse bleef 62 honderste van het WK verwijderd en 55 honderdste van haar beste seizoenchrono. “Gezien de slechte weersomstandigheden vandaag liep ik echt wel een goeie tijd”, verklaarde ze na afloop van haar race. “Ik merk dat ik telkens wel goed loop, maar op het einde net die laatste punch ontbreek om die WK-limiet te halen. Het is verdomd lastig, vooral mentaal, om te zien dat je telkens dat kleine tikkeltje te kort komt. Ik voel nochtans aan mezelf dat er meer in zit. Het hele seizoen is er al eentje geweest van de zoektocht naar dat ene piekmoment.”

Dauwens kan voorlopig maar één verklaring vinden voor de net niet-situatie. “Ik heb me wat mispakt aan de veelheid aan wedstrijden die ik al gelopen heb dit seizoen. Daar moet ik naar volgend jaar toe beter in filteren. We zien wel wat morgen brengt in de finale. Indien het daar ook misloopt, hoop ik volgende week zaterdag in Ninove de limiet te lopen.”

Andere West-Vlamingen

Chloë Beaucarne, vorig weekend 8ste van het EK-juniores 100 m horden, liep bij de 100 m met 11″89 de 3de reekstijd en Sarah Rutjens met 12″02 de 4de. De 20-jarige Aurèle Vandeputte won met 1’53″65 de 3de reeks van de 800 m van titelverdediger Ismael Debjani (1’53″83). Lars Herreman haalde met de 5de tijd (21″89) de finale van de 200 m. Met Mathias Sanctorum (400 m 49″11), Orphée Depuydt (100 m 12″32 en 200 m 25″31) en de geselecteerden van het EK-juniores Manon Depuydt (200 m 25″46) en Laurence Lobbens (100 m, 12″26) strandden ook enkele bekende namen in de reeksen.

(Belga/HVB – foto’s Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier