Nog drie gouden medailles op EK skeeleren in Zandvoorde

Het damestrio Stien Vanhoutte, Sandrine Tas en Anke Vos pakte goud. © FRO
Redactie KW

Na de eerder gewonnen elf medailles op het EK skeeleren in Zandvoorde, hebben de Belgen op de derde dag nog eens drie gouden en een bronzen medaille gepakt.

Eerst won junior Jason Suttels brons op de 1.000 m. Sandrine Tas, seniores dames, verdiende haar derde gouden plak, na de 300 m en de 500 m, nu op de 1.000 m sprint. Ze klopte Francesca Lollobrigida (It.) en de Franse Marine Lefeuvre. Matthias Vosté, seniores heren, wilde niet onderdoen en reed ook naar het goud. Hij versloeg de Portugees Diogo Marreiros en de Fransman Quentin Giraudeau.

De derde dag op de piste werd afgesloten met de aflossingsnummers. Bij de jeugd en de juniores viel België niet in de prijzen, maar bij de dames seniores, met Sandrine Tas, Stien Vanhoutte (beiden Zwaantjes Roller Club) en Anke Vos (Zemst) was het weer feest. De drie dames reden een perfecte wedstrijd, met goede aflossingen. De snelle Stien Vanhoutte sloeg het gat en Sandrine Tas werkte de klus af. Het goud was voor België, zilver voor Italië en brons voor Duitsland. Pech voor de heren van de aflossingsploeg (Matthias Vosté, Tim Sibiet en Indra Médard), want een van de juryleden zag een verkeerde aflossing en de tricolores werden gediskwalificeerd. Na drie dagen telt België 15 medailles.

Maandag 20 augustus is het rustdag. Het EK wordt dinsdag en woensdag verder gezet op het wegparcours aan de Egellaan-Zwanenlaan met 200 m, de 8 of 10 km puntenkoers, de one lap sprint en de 15 of 20 km afvalling.

(FRO – foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier