Nipte zege voor Jetro Vanhecke in de Noordzeeloop

De twee atleten die knokten voor de zege: Davy Stieperaere (Wevelgem) en Jetro Vanhecke (Oostende). Helemaal links herkennen we Misha Declerck, die vierde werd. (Foto FRO)
Redactie KW

Hij klopte Davy Stieperaere na een spannende sprint, bij de dames domineerde Oostendse Heidi Hertveldt de wedstrijd.

De jaarlijkse Noordzeeloop, de tweede wedstrijd van het Oostends Loopcriterium, kreeg 279 deelnemers aan de start. De dames en de heren 5 moesten twee ronden lopen, goed voor zeven kilometer. Heidi Hertveldt (Oostende) domineerde de wedstrijd bij de dames, maar kreeg toch serieuze tegenstand van stadsgenote Trui Depondt. Hertveldt liep de zeven kilometer in 27’06” en had bij aankomst amper acht seconden over om de zege te pakken. Beide Oostendse atleten zijn overigens lid van Hermes AC. Derde en eerste senior werd Lies Deruddere uit Wevelgem. Bij de oudste heren won Belgisch kampioen Dirk Beeuwsaert (70) uit Heule. Hij haalde het voor Oostendenaren Marc Deweert en Willy Lefevere.

Stieperaere kan vroege voorsprong niet vasthouden

De wedstrijd over 10,5 kilometer zorgde voor spektakel. Davy Stieperaere won de Corrida van Sas-Slijkens en wilde ook de Noordzeeloop op zijn naam schrijven. Na de eerste ronde had hij 50 meter voorsprong op Jetro Vanhecke (Oostende) en Jimmy Bultinck (Aartrijke). In de tweede ronde kon Vanhecke aansluiten bij Stieperaere. Beide atleten rekenden op hun spurterskwaliteiten. Het werd een nek-aan-neksprint, die nipt werd gewonnen door Hermesatleet Vanhecke, vorig jaar individueel eindwinnaar van het loopcriterium. Vanhecke liep de 10,5 kilometer in 35’38”, één seconde sneller dan Stieperaere. Aartrijkenaar Jimmy Bultinck finishte als derde op bijna één minuut. De andere ereplaatsen waren voor Misha Declerck (Aartrijke) en Kurt Verbrugghe (Eernegem).

De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is de Wijkloop Hazegras, op zaterdag 4 april. Start en aankomst op het Ernest Feysplein.

(FRO)