Nikka Derdeyn sloot recent aan bij KKS: “Resultaten onbelangrijk”

Nikka Derdeyn. (Foto ELD)
Redactie KW

De 15-jarige Nikka Derdeyn is aangesloten bij KKS. De Heulse studente humane wetenschappen aan het Guldensporencollege Kaai in Kortrijk kreeg de smaak pas anderhalf jaar te pakken.

“Ik was mijn toenmalige hobby een beetje beu geraakt”, steekt Nikka van wal. “Na negen jaar zwemmen had ik het wel gehad. Ik was aangesloten bij KZK (Kortrijkse Zwemkring, red.) waar vooral de langere afstanden mijn ding waren. De 400 en 800 meter waren dan ook mijn favoriete nummers. Ik wilde het echter over een andere boeg gooien en kwam op een boogscheut van mijn woonplaats bij KKS terecht. Aanvankelijk kende ik daar niemand. Ondertussen maakte ik daar al veel vrienden”, vertelt ze.

“In de examenperiode ligt het regime wat lager”

Net als bij haar vorige hobby wil ze vooral de langere afstanden uitproberen. “Deze winter waagde ik me al aan enkele veldlopen en dat lukte vrij aardig. Outdoor liep ik tot nu toe de 800 en 1.500 meter. Met respectievelijk 2’37” en 5’27” doe ik het niet slecht. In de beker van Vlaanderen voor cadetten en scholieren nam ik deel aan de 1.500m en het verspringen en maakte ik deel van de 4x100m- ploeg. Ook het verspringen valt met een sprong van 4,01m best mee.”

Nikka traint onder leiding van Lars Herreman. “Twee tot drie keer per week“, vervolgt ze. “In de examenperiode ligt het regime wat lager. De combinatie met mijn studies valt dus best mee. Voor mij is atletiek een sport dat ik op recreatief niveau wil uitoefenen. Het is vooral als ontspanning bedoeld. Mijn resultaten zijn dan ook niet het belangrijkste voor mij”, besluit de goedlachse Nikka Derdeyn. (ELD)