Nikias Priem wil plezier met goed klassement combineren

Nikias Priem wil chrono's en spektakel combineren met zijn Opel Corsa. (Foto DM)
Redactie KW

Nikias Priem gaat al voor de vierde keer van start bij de Historics. Met de vertrouwde Opel Corsa wil hij vooral plezier beleven. “Toch mikken we opnieuw een klasse-overwinning”, klinkt het. “En in Ieper zullen de Historics hopelijk meeprofiteren van de charme van de moderne rally.”

Jaren geleden was Nikias Priem een vaste waarde in promotieformules. In de Saxo Challenge en Ford Fiesta Sporting Trophy scoorde hij verschillende ereplaatsen, maar sinds enkele jaren maakte hij de overstap naar de Historics. “Bij de moderne wagens huurden we telkens een wagen, terwijl we bij de Historics met onze eigen Opel Corsa kunnen starten”, vertelt de Ieperse beletteraar. “Dat maakt het financieel een stuk interessanter. Het is vooral door tijdsgebrek dat ons programma de laatste jaren beperkt blijft tot de Ypres Rally. Het is nog altijd de rally van het jaar en die willen we niet missen. Misschien rijden we later dit jaar nog de 6 Uren van Kortrijk of een Waalse wedstrijd om toch nog eens van een ander parcours te proeven.”

Klasse-overwinning

De Corsa is één van de weinige voorwielaangedreven wagens bij de Historics. Priem mist daardoor soms wat gelijkwaardige tegenstanders. “Bij de moderne waren we het gewoon om tegen identieke wagens te strijden. Dat competitie-element is veel minder aanwezig bij de Historics, maar dat is zeker niet erg. Plezier beleven komt op de eerste plaats en we proberen al eens wat meer het spektakel te verzorgen. Onze Corsa leent zich daar ook toe.”

Toch verliezen Priem en copiloot Maxim Froyman het klassement niet helemaal uit het oog. “Vorig jaar pakten we de overwinning in klasse P2 en dat is ook nu weer de bedoeling. Wouter De Keyser en Pascal Clarys worden wellicht opnieuw onze belangrijkste tegenstanders. De algemene rangschikking is minder belangrijk, maar misschien is er wel een plek in de top tien mogelijk. Vorig jaar finishten we ondanks wat problemen met de ophanging als elfde.”

verhuis naar Ieper

Tot slot juicht de rasechte Ieperling de verhuis van de Historics naar Ieper toe. “Ik vind het zeker een positieve zaak. Op woensdag was er telkens heel wat sfeer in Boezinge, maar tijdens het rallyweekend was de ambiance de laatste jaren heel wat minder. In Ieper zullen de Historics hopelijk meeprofiteren van de charme van de moderne rally”, besluit Nikias Priem. (JDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier