Niki Debruyne wordt eindwinnaar motorcross met reekszege en tweede plaats

20/03/17 om 14:33 - Bijgewerkt om 15:09

Er was een ruime belangstelling van piloten en publiek voor de tweede wedstrijd van het seizoen, die eens te meer in kurkdroge omstandigheden werd verreden.

Niki Debruyne wordt eindwinnaar motorcross met reekszege en tweede plaats

Niki Debruyne aan het werk. © Coghe

De tweede wedstrijd van het seizoen was een puike organisatie van Team Verhulst. Op de bekende zandbak in Stekene-Nieuwdorp - waarop geen spatje modder te bespeuren viel - werd zoals steeds een knap circuit uitgekend waarop vooral de zandhazen hun hartje konden ophalen. Niet alleen een goede bezetting in alle categorieën, maar ook spannende reeksen die meermaals pas in de laatste meters werden beslist.

Bij de elite bleken Dylan Verleysen en Jurgen Wybo (Sint-Eloois-Winkel-Lichtervelde) aan elkaar gewaagd, maar was het finaal toch eerstgenoemde die zegevierde met een betere chrono. In de eerste reeks ging Wybo aan kop, maar in de eindfase moest hij het net afleggen. In de tweede manche zelfde scenario, maar deze keer wist Wybo de leiding te behouden tot de finishvlag viel en amper een paar seconden verschil. Van een superspannende strijd gesproken in beide reeksen, met daarbij in de tweede manche ook nog David Segers op de derde plek binnen dezelfde tijd.

Niki Debruyne (Poperinge-Meulebeke) mocht bij de Internationalen mx2 op het hoogste schavotje met de hulde. Hij werd immers eindwinnaar met een reekszege en een tweede plaats. Tussen de Inters mx1 kwam hij als twaalfde en negende over de finish. Op de tweede eindstek bij deze Inters mx2 ook een West-Vlaming met Mattis Meersschout uit Wingene, die als negentien en achtste onder de geblokte vlag kwam, als derde en reekswinnaar in de groep mx2. Op de derde podiumplaats nog een West-Vlaming met Jerome Biets uit Jabbeke.

Lothar Desmet (Pittem) werd eindwinnaar bij de Nieuwelingen mx1 met een tweede plek in de eerste reeks en winst in de slotmanche. De tevreden crosser - zoon van cafe De Gilde - was fier met zijn bloemen speciaal voor zijn mama, wist hij na afloop. Op de tweede plaats Tieltenaar Jamy Carron met reekszege en vierde plaatsen. Jurgen Paepe (Snellegem) mocht ook huiswaarts met de bloemen als eindwinnaar bij de Masters na zijn dubbele reekszege.

Emiel Soens (Zwevegem) werd tweede in totaal bij de Beloften met de derde en tweede plaatsen. Christophe Hempte (Anzegem) werd derde bij de Masters. Sander Lauwers (Dentergem) werd derde bij de Nieuwelingen Open en Maxim Descheemaeker (Meulebeke) derde bij de Juniors mx2.

Bij de vierwielers, de Quads, ging het er ook spannend aan toe. Jens De Kegel (Koekelare) werd derde in groep A met de vierde plaats en reekszege en in groep B was de derde plaats voor Izegemnaar Bert Bintein.

Zijspannen zorgen voor spannende apotheose

Bert Soetaert en Dimitri Vandeursen (Oostrozebeke-Maldegem), de regerende Meor-kampioenen bij de driewielers waren onmiddelijk op de afspraak met een reekszege van start tot finish. Ook de tweede manche werd succesvol afgemaakt als echte kampioenen.

Op de tweede plek in groep A Maxime Van Der Haeghen en Steve De Schacht (Koolkerke-Ettelgem) met de tweede en derde plaatsen. Op de derde podiumplaats de jonge B-kampioen Dylan Boussy uit Kortemark met Jens Mans in het bakje, zij kwamen als vierde en tweede onder de geblokte vlag. In groep A verder in het rijtje allen West-Vlamingen aangevoerd door Yens Delmotte en Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke), die net het podium misten met een derde en vierde plaats.

In groep B waren de bloemen voor de broers Olivier en Gauthier Valcke uit Oostrozebeke, gevolgd op het podium door Colleen Van Troys en Jurgen Huysentruyt (Meulebeke-Ruddervoorde) en het sympathieke koppel Daen Valcke en Ines Delmotte uit de Dentergemstraat in Oostrozebeke.

Volgende afspraak op zondag 26 maart in het Oost-Vlaamse Oosteeklo, de laatste oefenstonde voor de start van het Belgisch Kampioenschap de week daarop in Beernem.

(Guido Allewaert)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!