Niki Debruyne en Tim Vandriessche zegevieren bij de Internationalen motorcross

Jamie Vandenberghe © Foto Coghe
Redactie KW

VJMO & MCLB waren het laatste weekend van oktober als toemaatje aan het seizoen te gast bij Christian Dubaere en co in Zwevegem, in de deelgemeente Sint-Denijs.

De opkomst van zowel piloten als publiek lag aan de lage kant. Spijtig voor de inrichters die een heel mooi parcours aangeboden hebben dat alle lof verdient. De afwezigen hebben nog eens ongelijk.

Tim Vandriessche uit Menen was aan de slag in eigen regio en hij zette meteen de kers op de taart bij de Internationalen. In de eerste reeks moest Tim alsnog vrede nemen met de tweede plaats achter gastrijder Gunther Ghijsels (Inter mx1), maar in de tweede manche was het bingo voor onze kampioen. Tim Vandriessche leidde van start tot finish, in de eerste ronden onder druk van Ghijsels, maar halfweg de race kon Tim uitlopen en hij pakte zijn allereerste absolute reekszege waarbij hij alle mx1 en mx2 achter zich liet en natuurlijk eindwinnaar werd bij de Internationalen B Open.

Niki Debruyne (Poperinge-Meulebeke) was ook op de afspraak en hij zal het zich niet beklagen, Niki werd immers dubbele reeks- en eindwinnaar bij de Inters mx2.

Dean Schallon (Bavikhove) mocht ook zijn eerste eindzege vieren bij de Nationalen mx1, en dat met dubbele reekszege. Stefaan De Ruyck (Tielt) is het hoogste schavotje al een tijdje gewoon, hij won andermaal beide reeksen bij de Amateurs en natuurlijk zijn zoveelste eindzege.

Kristof Calus (Heestert) was in eigen streek knap bezig, maar moest ex-inter Gino Gabriel voor zich dulden, kampioen Kristof werd tweede bij de Experten. Jamie Vandenberghe (Westkerke) nam deel aan drie reeksen, het mocht voor de gelegenheid als afsluiter. Jamie schreef de tweede manche van de Vrijetijdsrijders op zijn naam, en in zijn categorie Nieuwelingen mx1 werd hij tweede met de tweede en derde plaatsen.

Gert-Jan Bouckhuyt (Meulebeke) heeft ook deelgenomen aan drie reeksen, hij werd vijfde in de tweede manche der VTR.

Eerste podium voor Andy Sys

Andy Sys (Oostrozebeke) mocht voor het eerst naar de hulde na afloop, hij werd als derde afgevlagd in beide reeksen der Nieuwelingen 2A. Brecht Huys (Anzegem) won de eerste reeks der Juniors mx1, en kwam als tweede onder de geblokte vlag in de tweede manche. Met een verschil van zes seconden verloor hij echter de eindzege met gelijk aantal punten als Pichrit.

Bij de Vrijetijdsrijders nog een vijftal andere West-Vlamingen: Frank Verbrugghe (Bavikhove-Oostrozebeke) werd eindwinnaar met dubbele tweede plaats. Bryan Vanmellaerts vierde, Daen Valcke (Oostrozebeke) zesde, Kamiel Verhelst (Brugge) tiende.

Tien zijspannen aan de start

Ook de Zijspannen kwamen niet zo massaal deelnemen, slechts een tiental achter het starthekken. De grote winnaars werden de jongsten van de bende, Dylan Boussy – Achly Vanlerberghe (Koekelare) lieten alle anderen in beide reeksen achter zich en wonnen beide reeksen met ruime voorsprong. Zij werden eindwinnaar in groep B.

Matthieu Verbrugghe – Andy Algoet (Oostrozebeke-Kachtem) legden beslag op een driedubbele tweede plaats, na ook al heel knappe races.

Dany De Cloedt – Ines Delmotte (Brugge-Meulebeke) mochten nog eens mee naar de hulde, opnieuw als derde in totaal in groep B met dubbele vierde plaatsen.

In groep A was de eindwinst voor vader en zoon Geert en Joey Valcke, de Oostrozebeekse garagist uit de Ginsthoek kwamen in beide reeksen als derde onder de geblokte vlag en zijn daar voor het eerst eindwinnaars mee, dubbele pocket bloemen voor ma!

Claude Maertens – Dylan Delagrense (Marke) mochten in eigen region ook mee op de foto, zij finishten na een boeiende strijd tegen Kevin Merreel – Michael Verburgh uit Izegem als dubbel vijfde, goed voor de tweede eindstek groep A.

(GuidoA. / Foto Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier