Nieuwkomer Krachtbalclub Torhout meteen in bekerfinale

Krachtbal Torhout met boven v.l.n.r.: trainer Matthieu Verhulst, Lies Decock, Sanne Surmont en Liselot Comeyne. Onder v.l.n.r.: Heleen Comeyne, An Samaey en Ellemie Comeyne.
Redactie KW

Krachtbal Torhout mag terugblikken op een geslaagd seizoen. Bij de vrouwen werd het reekswinnaar en zondag staat het in de finale van de beker van Vlaanderen lagere afdeling.

Trainer-Coach Matthieu Verhulst: “We kunnen met Krachtbal Torhout terugblikken op een geslaagd seizoen. Onze jeugdwerking groeit stilletjes aan en we blijven nieuwe initiatieven nemen om dit verder te doen groeien. Dit jaar namen we deel samen met lagere scholen aan het SVS-tornooi, we animeerden op buitenspeeldag, we hebben in vier verschillende lagere scholen initiaties voorzien voor het vierde en vijfde leerjaar en van 20 tot 24 augustus richten we nog ons sportkamp in voor zeven- tot elfjarigen. Vanaf februari zijn we ook met heren gestart te trainen. Momenteel hebben we zeven vaste spelers die vanaf volgend jaar ook in competitie zullen aantreden.”

“Het seizoen van de dames was heel mooi dit jaar. Starten met veel nieuwe speelsters is niet evident, maar gelukkig hadden we de ervaring van Liselot, Heleen en Ellemie Comeyne die ervoor gezorgd hebben dat onze vier nieuwe dames een fantastisch niveau haalden in hun eerste seizoen. Ellemie is wel de draaischijf van de ploeg en haar aanvallend vermogen in combinatie met de sterke verdediging die we hebben, zorgen er voor dat we al dit seizoen zo goed spelen. Eerlijk gezegd had ik er van gedroomd, maar dat het ook zo uitkomt is ongelooflijk. We speelden reekskampioen en verloren met één doelpunt de titel in derde nationale. Dit is natuurlijk niet leuk, maar nu zijn we des te meer gemotiveerd voor de bekerfinale zondag. Het zal sowieso een onvergetelijke ervaring worden: drie van de zes speelsters die zullen meedoen, hadden in augustus nog nooit een krachtbal vastgehad, maar door hun inzet en vele trainingen in combinatie met de ervaring van de zussen Comeyne kunnen we in ons eerste jaar competitie de finale spelen. We gaan uiteraard voor het hoogste, ook als is Loppem na de titel uiteraard de favoriet.” (JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier