Nieuwjaarsdrink RTOM: professionalisering en structurering

Redactie KW

Op 21 januari organiseerde Running Team Olympic Menen een nieuwjaarsdrink voor hun leden. Tijdens die drink willen ze hun leden informeren over de nieuwigheden in 2017. “2016 was een goed jaar, maar in 2017 gaan we ons focussen op professionalisering en structurering”, vertelt RTOM-voorzitter, Geoffrey Nenin.

Naast wedstrijden organiseren, nam ook de helft van de RTOM-leden deel aan wedstrijden vorig jaar. Dat aantal willen ze dit jaar verhogen. “In 2016 hadden we 95 leden waarvan de helft meedeed aan competitiewedstrijden. De andere helft beoefende de sport op recreatief niveau, maar de zin voor competitie begint bij iedereen te groeien. Door onze club te professionaliseren en onze trainingsschema’s te structureren gaan we meer volk aantrekken en kunnen we jongeren en volwassenen meer klaarstomen voor competitie.”

Om te professionaliseren, voegt de atletiekclub een extra groep in. “We trainen elke maandag en woensdag tussen 18u en 20u. Aanvankelijk waren daarin twee groepen opgesplitst: een groep onder twaalf jaar en een groep boven twaalf jaar waar ook de volwassenen meetrainen. Jongeren die twaalf werden liepen dan bij de volwassenen waarbij de focus meer ligt op duurloop. Een paar van die jongeren haakten af omdat het verschil te groot was. Nu hebben we daar een groep tussen gecreëerd, voor jongeren van 12 tot 18 jaar, die trainen van 18u30 tot 19u30. In die groepen focussen we ons conditie en techniek. Zo krijgen we een betere doorstroming.”

“We hebben daarvoor dan ook twee nieuwe trainers aangeworven die vroeger ook nog competitie hebben gedaan. Het is de bedoeling dat we trainingen op hoog niveau geven. We hebben nu drie gediplomeerde trainers en twee aspirant-trainers.”

RTOM organiseert de nieuwjaarsdrink niet enkel om over hun nieuwe koers te communiceren, maar ook om hun leden in de bloemetjes te zetten. “We verwachten toch een 40-tal personen. We geven medailles aan alle leden die mee gedaan hebben aan wedstrijden. Veel van onze leden staan na een wedstrijd op het podium en krijgen sowieso een medaille. Maar we hebben ook veel leden die heel hard hun best doen en naast het podium grijpen. Die leden willen we vanavond ook eens met een medaille belonen.”

“Een doelstelling voor 2017? Wij willen heel graag de kaap van 100 leden overschrijden. Dat is de reden waarom we de hervormingen zijn gaan invoeren”, besluit Geoffrey Nenin.

(CM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier