Nieuwe zilveren medaille voor Sandrine Tas op de 20 km afvallingskoers

24/07/17 om 19:37 - Bijgewerkt om 19:45

Het blijft medailles regenen voor de Belgische delegatie op de Wereldspelen in Wroclaw. Sandrine Tas veroverde maandag haar vijfde medaille, een zilveren op de 20 km afvallingskoers. Het is de negende Belgische medaille in totaal.

Nieuwe zilveren medaille voor Sandrine Tas op de 20 km afvallingskoers

Sandrine Tas heeft haar derde zilveren medaille gepakt op de World Games in Polen. De Belgische 'sneltrein op wieltjes' reed sterk in de 20km afvalling op de weg, een wedstrijd die gedomineerd werd door de Columbiaanse dames, Fabriana Arias en Johanna Viveros. Het ging er heel snel aan toe en uiteindelijk spurtten vijf dames voor de zege. De fotofinish besliste dat het goud naar Viveros ging. Sandrine Tas werd tweede, pakte zilver, met een miniem verschil van 0,090 duizendsten van een seconde. Het brons was voor de Duitse, Marieke Thum (+0,122). Fabriana Arias (+0,260) werd vierde en de Aziatische (TPE) Li Meng vijfde (+0,754). Stien Vanhoutte (ZRC) stond ook aan de start en finishte als 15de.

(FRO)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!