Nieuwe zege voor Coysman en Stieperaere in Zomerloop Bredene

Start Zomerloop Bredene met vooraan Kevin Clemme (502), Guy De Blander (105), Davy Stieperaere (506), Dominique Alleman, Philippe Loosvelt, GinoPuystjes (722), Dirk Luypaert (744). © FR
Redactie KW

Slechts 150 deelnemers stonden vrijdagavond aan de start van de Zomerloop, de slotwedstrijd van het Kustcriterium 2016.

Heidi De Winter uit Keerbergen (25’20”) was de snelste bij de dames op de 6km. Ze had meer dan twee minuten voorsprong op de Bredense Inga Vanholebeke. Bruggeling Laurent Meese (19’18”) won voor Maarten Lestabel (Bredene) en Kenny Pankock (Oostende) bij de heren.

Op de 9km waren de best gerangschikte atleten van het kustcriterium aanwezig om nog de nodige puntjes te pakken. Davy Stieperaere (Wevelgem), vorige week ook al winnaar van de Strandloop in Oostende, toonde iedereen zijn hielen en won gemakkelijk in 30’04”. Kevin Brysbaert finishte tweede, op 44″. Alain Geerts (Impe) stond, als derde, mee op het podium. De eindzege van Guy De Blander (Roosdaal) kon niet meer in gevaar komen. Hij liep triomfantelijk als vierde en als eindwinnaar over de streep.

Bij de dames won triatlete Joke Coysman (De Pinte) haar vierde criteriumwedstrijd. Vermits ze twee wedstrijden miste, komt ze niet in aanmerking voor de eindzege. Coysman had bij aankomst 34 seconden voorsprong op titelverdedigster Lies Deruddere (Wevelgem), die één wedstrijd miste. Eindwinnares van het kustcriterium 2016 is Emelie Butseraen (Oostduinkerke), die alle wedstrijden liep en in Bredene derde werd.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier