Nieuwe reglementering in Harelbeeks Joggingcriterium: “Afstand voortaan kiezen”

Redactie KW

Op vrijdag 5 mei gaat het 31ste Joggingcriterium Harelbeke van start. En er zijn enkele wijzigingen aan het regelmatigheidscriterium aangebracht. Zo kunnen de dames en de heren voortaan zelf de afstand kiezen die ze wensen te lopen.

Met de KWB Run For Fun in Bavikhove wordt het startschot van het 31ste Joggingcriterium Harelbeke en de 19de editie van het Jeugdjoggingcriterium gegeven. De organisatie heeft enkele ingrijpende wijzigingen doorgevoerd. “Op vraag van vooral de dames hebben we besloten dat ook zij net als de heren de volledige afstand kunnen lopen. Sommigen vonden een afstand van om en bij de vijf kilometer te kort. Uiteraard is dit geen verplichting. Het puntensysteem is daardoor ook aangepast. Wie de korte afstand loopt, kan maar één punt verdienen. Wie voor de lange afstand opteert, krijgt punten al naargelang de positie waarin hij of zij is gefinisht. Voor de heren wordt voortaan ook dezelfde werkwijze gehanteerd.”

“We hopen met nieuwe regels onze wedstrijden weer aantrekkelijker te maken”

“We hopen hiermee onze wedstrijden aantrekkelijker te maken en zo meer atleten aan te trekken”, vervolgt Joost Vinckier. Ook de juniorenreeks ondergaat een wijziging. “Tot vorig jaar was de categorie M1 voor tieners tussen 10 en 19 jaar. Die leeftijdsgroep wordt nu opgesplits in categorieën van 10 tot 14 en van 15 tot 19 jaar. Die laatste leeftijdscategorie kan er net zoals bij de volwassenen voor kiezen om de volledige afstand te lopen, met hetzelfde reglement.

Geen Petrus Run meer

Om verwarring tegen te gaan, krijgt elke afstand en elke leeftijdscategorie een andere kleur van borstnummer. Voor de jeugdlopen blijft alles onveranderd. We bezochten alvast alle scholen in Harelbeke om de jeugd aan te moedigen om te komen lopen.

Het regelmatigheidscriterium telt dit jaar geen tien maar slechts negen wedstrijden. “Normaal zou dit jaar de 25ste editie van de Petrus Run doorgaan”, zegt organisator Joost Vinckier. “Helaas hadden de organisatoren problemen om de sponsoring rond te krijgen. Dit betreuren wij uiteraard ten stelligste. We moeten het dus over een andere boeg gooien. Om in het eindklassement te worden opgenomen, moet men nu aan slechts zeven wedstrijden deelnemen”, besluit Joost Vinckier.

(ELD)