Nieuwe records op drukkend warme McBride-run tussen Ieper en Poperinge

Thomas Muke wint McBride-run in nieuw record. © md
Redactie KW

De Keniaan Thomas Muke toonde zich de snelste op de halve marathon. Hanna Vandenbussche won bij de vrouwen.

De McBride-run tussen Ieper en Poperinge werd gewonnen door de Keniaan Thomas Muke die meteen ook het record op deze halve marathon scherper stelde. De Keniaan finishte in 1’04″34 en had ruim 8 minuten voor op zijn achtervolgers Frederik Colpaert (provinciaal kampioen bij de masters) en Karel Moerman (provinciaal kampioen bij de senioren). Het duo kon enkel de eerste 2km volgen.

Over de Keniaan is momenteel nog weinig geweten. Het was zijn eerste wedstrijd in België en naar volgend jaar wil hij zich toeleggen op marathons. “Ik ben heel blij dat ik hier aan de start stond en wil iedereen bedanken voor de vele aanmoedigingen langsheen het parcours”, stelde Thomas Muke na afloop.

Bij de dames vestigde Hanna Vandenbussche in deze 13e editie een nieuw record bij de dames. De Leuvense atlete met roots in Diksmuide liep 1’15″48. “Ik liep met de benen die me eerder al deden pieken op de marathons van Parijs en Dusseldorf. Beide marathons hadden me een selectietijd voor de Olympische Spelen moeten opleveren maar dat lukte uiteindelijk niet. Deze overwinning doet me de ontgoocheling wat vergeten.”

Op de 7 km was Audrey Goessaert van AZW Atletiek Zuid-West de snelste bij de dames, bij de heren was de overwinning voor Heulenaar Lieven Vandeweghe. Er kwamen over de beide wedstrijden 1232 deelnemers aan de start. In herinnering aan Marathon Willy ging er 4? per deelnemer naar vzw WA om in Ghana de plaatselijke werking te ondersteunen.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier