Nieuwe recordopkomst op strandloop Zeebrugge

Start van de strandloop. © MVP
Redactie KW

Het Delhaize Loopcriterium van de Kust werd gisterenavond geopend met de strandloop van Zeebrugge. Met 201 lopers op de 5 km en 229 lopers op de 10 km behaalden de organisatoren een nieuwe recordopkomst.

De 5 km bij de heren werd gewonnen door Assebroekenaar Stein Vynck (30) die Timothy Van Belleghem en Kevin Kennis ruim anderhalve minuut achter zich liet. Bij de dames was Maud Angillis (11) uit Harelbeke de snelste en klopte haar tweelingzus Merel Angillis. Tessa Gheerardyn werd derde.

Uitputtingsslag

De winnaar op de 10 km bij de heren werd net als vorig jaar Tom Meire (29) uit Sint-Kruis die in de spurt Kevin Brysbaert klopte van nabij gevolgd door Alain Geerts. De Torhoutse Liesbeth Cappon (36) zegevierde met overtuiging bij de dames en kon Chris Peeters en Nancy Vandamme op afstand houden.

Het contrast met de barre weersomstandigheden van vorig jaar kon niet groter zijn. Al gaven de zomerse omstandigheden ook wel wat problemen : we zagen verschillende deelnemers na het overschrijden van de eindmeet overgeven van de uitputting.

(MVP)

Alle uitslagen vind je hieronder.

Uitslagen Strandloop Zeebrugge.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier