Nieuwe namen bekend voor Optima Open in Knokke-Heist

07/06/16 om 12:22 - Bijgewerkt om 12:22

Optima Open serveert nieuwkomers Sergi Bruguera en Fernando González voor het tennistornooi van 13 tot 15 augustus

Nieuwe namen bekend voor Optima Open in Knokke-Heist

Na topspelers als John McEnroe en Xavier Malisse die eerder al furore maakten op vorige edities van de Optima Open, kondigt de organisatie nu alweer enkele nieuwkomers aan. De voormalige proftennisser Sergi Bruguera, tweevoudig winnaar van Roland Garros, en de Chileen Fernando González, houder van 11 ATP-titels en ooit nummer 5 op de wereldranglijst zullen voor de eerste keer van 13 tot 15 augustus op Optima Open aantreden.

Voormalig Roland Garros-winnaar Bruguera

In 1993 won Sergi Bruguera op Roland Garros van de Amerikaanse titelverdediger Jim Courier en in 1994 moest zijn landgenoot Berasategui het onderspit delven in de finale. Datzelfde jaar behaalde de nu 45-jarige ex-topspeler zijn hoogste ranking ooit en werd derde op de wereldranglijst.

Sergi Bruguera is naast Ferrero, die zijn komst reeds eerder bevestigde, de tweede Spanjaard die zal aantreden op de center court van Optima Open. En de twee Spanjaarden worden tijdens de derde match van de eerste dag direct tegenover elkaar geplaatst voor wat belooft een spannend Spaans duel te worden.

Chileense slagkracht met Fernando González

Ook voormalig profspeler Fernando González staat voor de eerste keer op de affiche van de Optima Open. Zijn bijnaam 'Mano de Piedra' (Hand van Steen) heeft hij te wijten aan zijn indrukwekkende slagkracht en forehand. Met 11 ATP-titels op zak, zal deze hardhitter stevige concurrentie worden voor tweevoudig Optima Open-kampioen Xavier Malisse.

De 35-jarige sterspeler zal op 13 augustus de openingsmatch voor zijn rekening nemen. Wie zijn tegenspeler zal zijn, wordt later bekendgemaakt.

Alle info: www.optimaopen.be

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!