Nieuwe Europese titel voor Quinten Bossche

Quinten Bossche met zijn 'wonder-jetski' en de beker die hij won als Europees kampioen. © FRO
Redactie KW

Oostendenaar Quinten Bossche (21) nam deel aan het Europees Kampioenschap jetski in Polen. Hij won de drie manches in zijn categorie, Pro Ski Light, en pakte een nieuwe Europese titel.

“Ik ben in al die jaren de tel kwijt geraakt wat Europese titels betreft”, vertelt Quinten Bossche, voor hij naar Calais vertrok om een beetje extra te gaan trainen. “Op het imposante meer Nyskie Lake werd een mooi parcours uitgetekend om er de top van Europa te ontvangen. Vorig jaar werd ik daar ook Europees kampioen. Dit jaar moest ik het opnemen tegen de beste Polen, Denen, Fransen, Spanjaarden en Esten. Ik kon driemaal op kop starten en winnen met ruime voorsprong. Alles verliep prima, zoals gepland.”

De volgende weken doet Quinten het iets rustiger aan, maar augustus wordt weer druk. “Op 14 augustus neem ik in Zweden deel aan de Nordic Cup en het laatste weekend van augustus volgt de laatste manche van het Frans Kampioenschap in Parijs. Ik sta aan de leiding, maar kan wellicht geen Frans kampioen worden. Van 3 tot 11 oktober neem ik deel aan het WK in Amerika, in Lake Havasu, California. Daar wil ik top zijn en zeker mijn debuut niet missen in de Formule 1 klasse!”

(FRO – foto FRO)