Nieuwe dubbelslag voor Lies Deruddere en Davy Stieperaere

Opnieuw feest bij de familie Deruddere: papa Geert met schoonzoon Davy Stieperaere en dochter Lies Deruddere. © FR
Redactie KW

Na de overwinningen in Nieuwpoort stonden Lies Deruddere en Davy Stieperare ook in Blankenberge op het hoogste schavotje. Het sportief koppel won er de Strandloop.

Meer dan 250 atleten boden zich zaterdagnamiddag aan voor de strandloop in Blankenberge. Makkelijk was het allerminst want door het hoog water moest voortdurend op de zachte zandstrook gelopen worden. Van bij de start liep een kopgroep met de favorieten aan de leiding. Stieperaere, de man met de korte stapjes, voelde zich goed thuis op het zachte zand en hij liep na één kilometer met honderd meter voorsprong op Tim Stockmans (de criteriumwinnaar van 2024, uit Middelkerke), Alain Geerts (Impe), Kevin Bruysbaert (Poperinge), Frederik Ameloot (Veldegem) en Bruno Tilleman (Blankenberge).

Stieperaere ‘vloog’ over het strand en nam steeds meer voorsprong. Hi liep de 8 km in 30 minuten rond. In de slotkilometer streden Brysbaert en Stockmans voor de tweede plaats en het was Stockmans die één minuut na de winnaar, mocht juichen.

Bij de dames kon Lies Deruddere, in het zog van papa Geert, ooit marathonkampioen van België, de tegenstanders op achterstand zetten. Haar tweede zege op rij, kwam nooit in gevaar! De volledige uitslag vind je op www.kustcriterium.be.

De volgdende wedstrijd van het Kustcriterium is de 10km Strandloop van Koksijde op woensdag 29 juli.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier