Nieuwe besttijd voor Diksmuidse Hanna Vandenbussche op London Marathon

23/04/17 om 14:44 - Bijgewerkt om 14:48

Zondagvoormiddag verbeterde KAVR-atlete Hanna Vandenbussche met meer dan een minuut haar PR op de marathon. De Diksmuidse finishte in Londen na een vliegende start in 2u37'28".

Nieuwe besttijd voor Diksmuidse Hanna Vandenbussche op London Marathon

© BELGA

Daarmee kan Hanna Vandenbussche haar goede vorm van de jongste weken bevestigen. Vorig weekend verbeterde ze nog haar persoonlijk record op de 10 kilometer en bewees ze klaar te zijn voor haar grote doel van dit voorjaar: de marathon van Londen. Vooraf temperde Vandenbussche nog de verwachtingen, maar na een vliegensvlugge start werd al snel duidelijk dat de KAVR-atlete met grote ambities naar Londen was afgezakt. Ze mocht er starten bij de elite-atleten en stelde niet teleur: de eerste vijf kilometer haspelde ze in 17'58" af, om daarna een mooi en constant tempo te vinden. Enkel in de slotkilometers moest ze nog wat gas terugnemen, maar met 2u37'28" verbeterde Vandenbussche - die in Leuven aan het doctoreren is in de filosofie - haar PR met ruim een minuut en werd zo bijzonder knap 20ste. Haar vorige besttijd - van vorig jaar in Parijs - stond op 2u38'35".

De omstandigheden waren trouwens ideaal in Londen, want de Keniaanse Mary Keitany liep zelfs naar een nieuw wereldrecord. Met 2u17'01" moest de 2u17'18" van Paula Radcliffe eraan geloven.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!