Nieuwe atletiekpiste ‘Tom Compernolle’ ingelopen in Beernem

Redactie KW

Na de officiële opening van de splinternieuwe atletiekpiste Tom Compernolle op de sportoase Droogenbrood in Beernem zaterdag, waren de atleten zondag present om de piste ook officieel in te lopen.

AC Beverhout, Blanco Beernem en Flac Oostkamp hadden hun beste atleten afgevaardigd om het beste van zichzelf te geven in een gevarieerd atletiekprogramma.

Vooral de jeugd was aan zet. Alle kinderen, of ze nu bij een atletiekclub waren aangesloten of niet, konden proeven van kogelstoten, speerwerpen, verspringen en hockeybalwerpen. Rond 16 uur was het de beurt aan de atleten met een beperking. Zij liepen een estafetteloop over 4X400 meter. Het was de ploeg ‘t Veldzicht die zich kampioen van de dag mocht noemen.

Er werd afgesloten met een 3000 meter voor dames (foto) met de beste atletes van de regio. Het laatste nummer van de namiddag was de 5000 meter voor de heren, het favoriete nummer van de betreurde Tom Compernolle naar wie deze nieuwe atletiekpiste werd vernoemd. Frappant: Barbara Maveau won bij de dames, Bram Coppens bij de heren, en samen vormen ze een in Oedelem wonend koppel.

(GDM – Foto GDM)