Nieuw-Zeelands bezoek voor Ostend BMX Club

Redactie KW

In de aanloop naar het WK BMX van volgende week mocht Ostend BMX Club vandaag donderdag 17 juli drie Nieuw-Zeelandse sporters verwelkomen.


Het ging om Jake, actief in categorie 8 Boys, zus Sasha (9 Girls), en de vader Dion (Cruiser 40-45). De drie crossers zijn niet de eerste de beste. Jake werd vijfde op het vorige wereldkampioenschap, zijn zus Sasha kroonde zich in het verleden al tot wereldkampioen. Het sportieve gezin uit Nieuw-Zeeland maakt van het WK in Rotterdam gebruik om het Europese continent te verkennen. Het gezelschap landde eerder deze week in Londen, en reist vrijdag 18 juli verder naar de BMX-piste van Zolder. Daarna gaat het uiteraard richting Rotterdam om ter plaatse te trainen met het oog op een geslaagd WK.

Namens Ostend BMX Club nemen straks vier jonge renners deel aan het Wereldkampioenschap: Viggo Van Neste, Robbe Vanhevel, Julie Heusequin en Nathan De Fauw. Op de foto staan de drie Nieuw-Zeelanders centraal bij de fietsen. De overige renners waren vandaag donderdag 17 juli aanwezig op de training van Ostend BMX Club op de piste in sportpark De Schorre.

(Foto BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier