Nieuw persoonlijk record voor marathonloper Koen Naert in Rotterdam

© BELGA
Redactie KW

Koen Naert (27) heeft zijn grote doel net niet bereikt op de marathon van Rotterdam: de marathonloper uit Moerbrugge hoopte voor het eerst onder de 2u.10′ te duiken, maar strandde uiteindelijk op 2u.10’14”.

Het persoonlijk record van Koen Naert stond sinds september 2015 op 2u.10’31”, een tijd die hij in Berlijn realiseerde. Hij plaatste zich daarmee ook meteen voor de Olympische Spelen in Rio, waar Koen knap 22ste werd. In Rio bewees Koen dat hij uitstekend om kan met warme omstandigheden, iets wat ook in Rotterdam van pas kwam. De West-Vlaming vormde een groepje met onder meer de drie sterkste Nederlanders, Michel Butter, Khalid Choukoud en Abdi Nageeye, die hij tijdens een trainingsstage in ons buurland had leren kennen.

Het groepje van de geboren Roeselarenaar werkte de eerste wedstrijdhelft aan een egaal tempo af en had iets over halfweg zelfs een versnelling in huis. Het groepje viel uiteindelijk uit elkaar, waardoor Nageeye als enige erin slaagde om onder de magische grens van 2u.10′ te duiken. Even later volgde Naert als tiende, hij finishte na 2u.10’14”. De overwinning was voor de Keniaan Marius Kimutai in 2u.06’04”, hij werd op het podium geflankeerd door zijn landgenoten Lawrence Cherono en Laban Korir.

(AD – Foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier