Niet minder dan negen Aalbeekse teams aan de start van de 6 Uren van Kortrijk

Redactie KW

Op initiatief van Dieter D’Alwein van café Laberleute verzamelden de Aalbeekse deelnemers aan de 6 Uren van Kortrijk. Van topfavoriet Didier Duquesne tot debutant Aaron Vangeerdaele, de gemeente Aalbeke is vertegenwoordigd in alle categorieën.

Didier Duquesne, reeds winnaar in 2013, komt opnieuw aan de start met een Ford Fiesta WRC en behoort daarmee tot het kransje der favorieten voor de zege. Renzo Herpoel rijdt eveneens een Ford Fiesta voor maar dan wel in R5 uitvoering. Net als vorig jaar beoogt hij een plaats in de top-10. Grégoire Coulembier blijft trouw aan zijn Ford Fiesta Super 1600 waarmee hij niet alleen een ereplaats kan behalen maar tevens een gooi kan doen naar de zege in de klasse 3F. Louis Vandenborre (Opel Corsa) en Kim Bauwens (Ford Fiesta R2) starten eveneens in de klasse 3F maar zij willen vooral veel ervaring opdoen. Aaron Vangeerdaele komt met zijn gehuurde Honda Civic uit in de kleinste klasse, zijnde 1A en wil zich vooral amuseren.

Bij de Historics is Michel Casseyas een vaste waarde met zijn Opel Ascona A en Michel wil graag de beker voor de spectaculairste piloot binnen halen. Vader en zoon Herreman tenslotte besturen respectievelijk een Porsche 914/6 en een MG B. Zij weten beiden dat ze geen partij zijn voor de snelle Historic piloten maar houden er aan om aan de start te staan van hun thuisrally.

(FM – Foto JVG)