Niels Van Zandweghe roeit finale op WK

Redactie KW

De Bruggeling won zijn halve finale in de lichte skiff.

Op het wereldkampioenschap roeien voor junioren en beloften in het Nederlandse Rotterdam heeft Niels Van Zandweghe (Brugse Trimm- en Roeiclub) zich woensdagnamiddag geplaatst voor de finale van de lichte skiff bij de beloften. De 20-jarige Bruggeling was in zijn halve finale de snelste in 6:58’61” voor de Italiaan Frederico Gherzi (7:00’90”). De andere finalisten komen uit Mexico, Duitsland, Groot- Britannië en Noorwegen. Deze wedstrijd heeft vrijdag om 15.00 uur plaats.

Kwartfinale

Van Zandweghe roeide in zijn halve finale in de laatste vijfhonderd meters naar de kop en behaalde zo de tweede tijd van de zes finalisten, zeer nipt na de Mexicaan Alexis Lopez Garcia (6:58’59”). De Bruggeling, onder leiding van zijn coach Frans Claes, start vrijdag in baan 3. Dit biedt alvast perspectieven voor de roeier.

Eerder op de dag waren er West-Vlamingen in actie bij de junioren. In JM4x overschreden Liam Beerlandt, Marlon Colpaert (K.R.N.S. Oostende), Bert Verkest en Sander De Witte (KR Brugge) met een mooie eindsprint de meet als tweede boot in hun reeks en plaatsten zich hierdoor onmiddellijk voor de kwartfinale van vrijdag.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier