Niels Van Zandweghe roeit A-finale op EK, Pierre De Loof B-finale

© BELGA
Redactie KW

Beide Brugse roeiers kwamen zaterdag in actie en plaatsten zich in het Schotse Glasgow voor de halve finales.

Pierre De Loof (Koninklijke Roeivereniging Brugge) kwam eerst aan de beurt in een zware dubbeltwee met Ruben Claeys (KR Sport Gent). Het duo moest enkele sterke teams bekampen en hadden het hard van bij de start. Halfweg was het verschil met de derde plaats te groot om eventueel in aanmerking te komen voor een A-finale. Ze eindigden als zesde in 6:39’96”, de elfde tijd van alle twaalf halve finalisten, en roeien zondag de B-finale wat voor aanvang ook hun betrachting was.

Niels Van Zandweghe (Brugse Trimm- en Roeiclub) kwam in een lichte dubbeltwee in actie met Tim Brys (KR Club Gent). Zij moesten het in hun halve finale opnemen tegen de sterke Polen en de Ierse broers O’Donovan. Polen nam een snelle start, gevolgd door Ierland, Tsjechië en ons land. Na drie vierden wedstrijd lagen alle boten nog zeer dicht bij elkaar. Met hun gekende eindsprint gingen Niels en Tim van de vierde naar de tweede plaats. Met een tijd van 6:28’68” of de vijfde chrono van alle twaalf halve finalisten roeien zij de A-finale. Hun tegenstanders zondagmiddag zijn Noorwegen, Italië, Oekraïne, Ierland en Polen.

Podiumkansen

“We hadden een goed gevoel vandaag, we mogen tevreden zijn over onze wedstrijd“, zei Van Zandweghe na de halve finale, waarin de Belgen als tweede eindigden na de Ieren Gary en Paul O’Donovan. “We hebben geprobeerd in het zog te blijven van de Ieren tijdens de eerste 250 meter, traditioneel ons mindere punt. Daar zijn we in geslaagd. Morgen moeten we lef tonen en dan zullen we wel zien. Het podium is mogelijk maar het zal van kleine dingen afhangen.”

(ACR / Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier